Connect with us
Publicitate

Social

Nuntă cu daune morale. Bătălia legală dintre un restaurant brașovean şi mirii care nu şi-au plătit nunta a avut un deznodâmnt suprinzător

Publicitate

Publicat

pe

Foto: Observator.tv

Jurnaliștii de la Adevarul au publicat detalii dintr-un dosar care a durat mai bine de doi ani dintre o firmă din Șercăița, județul Brașov, care deține o sală de evenimente și mirii care au refuzat să le plătească întrucât zeci de invitați, inclusiv mireasa și nașa, au făcut indigestie. Cazul a făcut înconjurul televiziunilor la vremea respectivă dar deznodământul este de-a dreptul surprinzător.

Publicitate

Printr-un proces deschis la Judecătoria Braşov, o firmă care deţine un local pentru nunţi a dat în judecată un cuplu, cerând judecătorilor să îi oblige pe miri să achite costurile nunţii cu peste 400 de persoane care a avut loc în iulie 2018 şi pe care mirii au refuzat să o plătească.

În proces, firma care deţine restaurantul a arătat că între părţi, a fost încheiat un contract de prestări servicii pentru organizarea unui eveniment, preţul fiind stabilit în funcţie de numărul de persoane, iar mirii refuză să achite serviciile prestate.

Contraatacul mirilor
Mirii daţi în judecată au contraatacat printr-o cerere reconvenţională, cerându-le judecătorilor nu doar să fie scutiţi de la plata cheltuielilor cu nunta, ci şi obligarea restaurantului la plata unor daune morale în valoare de 40.000 de euro. Mirii au arătat că nunta de vis le-a fost transformată într-un coşmar, mireasa, nora şi 29 de invitaţi ajungând în ziua nunţii la spital cu probleme digestive din cauza mâncării servite la restaurant.

Publicitate

Martorii audiaţi în dosar au declarat în proces că „persoanele afectate au ocupat atât toaleta bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor, au ieşit în parcarea localului şi au folosit casa de oaspeţi pusă la dispoziţia mirilor, simptomele manifestate fiind unele acute şi violente, în principal, de regurgitare”.

Mireasa, cu branulă la nuntă
În urma procesului şi a documentelor care arată că DSP şi Protecţia Consumatorului a descoperit o serie de nereguli la restaurant, Judecătoria Braşov a respins cererea restaurantului şi a admis cererea reconvenţională a mirilor, obligând firma care deţine restaurantul să le achite mirilor daune morale de 10.000 de euro.

„Sunt de reţinut suferinţele fizice suportate de intervenientă în timpul nunţii, pe o durată considerabilă a acesteia (declanşarea simptomelor a avut loc la numai 2-3 ore la începutul evenimentului, iar mireasa a revenit numai la final pentru momentul servirii tortului, şi atunci, cu branulă în mână), suferinţele psihice şi emoţionale, constând în neputinţa de a participa la propria nuntă, de a vedea cum mulţi alţi invitaţi sunt afectaţi de simptome digestive, cum întreaga desfăşurare a evenimentului a fost deturnată de la cursul firesc.

Tot astfel, mirele a suportat suferinţe psihice şi emoţionale în a petrece evenimentul fără mireasă, cunoscând că aceasta se simte rău şi chiar că a avut nevoie de îngrijiri la spital, în a încerca să stabilizeze situaţia creată, în a vedea cum nunta sa este departe de a se desfăşura într-o atmosfera de veselie, cum ar fi fost firesc”, arată Judecătoria Braşov în sentinţa care nu este definitivă.

„Nunta groazei”
Judecătorul a mai arătat că „incidentul a fost menţionat şi în presă, fiind evidente consecinţele pe care mirii le-au resimţit ca urmare a publicării respectivelor articole”. „În acelaşi timp, vestea celor petrecute s-a răspândit în comunitate, evenimentul fiind referit ca «nunta minune» sau «nunta groazei».

Publicitate

În mod raţional, mirii se aşteptau ca acest eveniment să fie receptat ca unul deosebit şi să satisfacă aşteptările invitaţilor.  Ca urmare, mirii au suferit psihic şi emoţional atât în timpul evenimentului, cât şi după desfăşurarea acestuia, fiind nevoiţi să accepte ca societatea şi mass-media să se refere la nunta acestora prin atare expresii”, a mai arătat Judecătoria Braşov.

sursa: Adevarul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes