Connect with us
Publicitate

Administrație

Numirea prefecților, mărul discordiei între partidele de la Guvernare

Publicat

pe

În cadrul întâlnirii coaliției de guvernare care a avut loc ieri, formațiunile politice (PNL, USR-PLUS și UDMR) au oferit diferite variante pentru reprezentanții Guvernului în teritoriu. Conform informațiilor apărute în presă, reprezentanții partidului USR-PLUS au susținut un șcenariu prin care toate funcțiile prefecților din țară să fie împărțite între formațiunile politice în funcție de rezultatele care au fost obținute la alegerile generale.

Publicitate

În opoziție, Ludovic Orban, pentru Partidul Național Liberal a venit cu două variante. Prima opțiune este aceea de a se face împărțirea pe fiecare regiune în parte. Ce-a de-a doua este una și mai avantajoasă pentru liberali. Ludovic Orban a propus să le revină, din start, funcțiile de prefect în județele în care au deja și funcțiile de președinte al Consiliului Județului și pentru celelalte să se ajungă la o înțelegere. Cum nu s-a ajuns la niciun consens, discuțiile vor fi reluate în două zile.

Neînțelegerile între reprezentanții partidelor politice care formează coaliția nu surprind pe nimeni. Putem spune că acesta este un nou blocaj în cadrul coaliției. Aceasta încearcă deja de ceva timp să ajungă la un acord privind prefecții. Până în acest moment cele trei partide politice au decis doar împărțirea numerică, astfel că PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR PLUS – 14 prefecți, 28 subprefecți, iar UDMR 5 prefecți, 10 subprefecți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes