Connect with us
Publicitate

Cultural

Nume consacrate ale rock-ului românesc vor încânta brașovenii astăzi la Sala Sporturilor. Intrarea va fi liberă

Publicat

pe

Publicitate

Proiectul artistic lansat în 2018 sub numele „100 Pentru România” continuă și astăzi să reprezinte unul dintre cele mai apreciate evenimente muzicale din țară. Este voba de „ROMANIA ROCKS!”, care ajunge joi-seara, în 7 octombrie 2021 și la Brașov, propunând în premieră o producție spectaculoasă. Nu mai puțin de 50 de artiști vor reinterpreta deodată și împreună într-un mod impresionant 25 din cele mai cunoscute piese din istoria muzicii romanești din trecut și până astăzi. Sunt șlagăre care au încântat bunicii, părinții, pe noi și copiii noștri. Unică în România, ideea de bază a conceptului este categoric aceea de a fi „Împreună„, o colaborare inovativă și spectaculoasă a muzicienilor români care încurajează creația artistică autohtonă de valoare.

Evenimentul are loc astăzi, 7 octombrie, la Sala Sporturilor din Brașov, de la ora 19.00. Intrarea va fi liberă iar accesul se va face în conformitate cu normele de siguranță în vigoare. Alături de o formație complexă pe profil simfonic, compusă din muzicieni ai cunoscutei și apreciatei instituții de profil din municipiul de la poalele Tâmpei, vor cânta instrumentiști rock experimentați. „Line up”-ul va cuprinde artiști emblematici din patru generații, începând cu veteranul Cristi Minculescu („Iris”) – un adevărat „monstru sacru” al genului – continuând cu la fel de cunoscuții Adrian Despot („Vița de Vie”), Călin Goia („Voltaj”), Flavius Buzilă („Hara”), până la tinerele și suavele voci feminine Emaa, Roxen (reprezentanta României la „Eurovision”).

Nu mai puțin de patru generații de muzicieni vor performa și la Brașov, după ce cu o lună de zile în urmă au concertat în Piața Mare din Sibiu. Chiar dacă nu mai este aceeași componență a „team”-lui numele de atunci, marile nume au rămas și vor aduce în fața publicului cele mai cunoscute și îndrăgite melodii din istoria muzicii românești. Noutatea acestui an este prezența a două voci feminine, reprezentante ale tinerei generații de artiști.

Orchestra va fi condusă de Remus Grama, unul dintre cei mai apreciați dirijori ai momentului, datorită producțiilor sale alternative precum „Rock the Symphony” sau „Vița de Vie în corzi”.

Publicitate

Evenimentul este prezentat de George Zafiu, vocea matinalului Europa FM, cunoscutul Post de radio fiind partener media al evenimentului. „Setup”-ul de scenotehnică și lumini va fi și el impresionant, cuprinzînd și un ecran pe care va rula o grafică specială, alături de versurile pieselor și imagini de arhivă. În felul acesta publicul este încurajat să cânte împreună cu super band-ul. Un show policrom de lumini va completa vizual spectrul senzorial deosebit.

sursa: Mesagerul de Covasna

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes