Connect with us
Publicitate

Social

Nu vă jucați cu focul! Incendii la unităţi hoteliere şi pensiuni (cronologie 2017-2020)

Publicat

pe

La 28 noiembrie 2020, un incendiu a mistuit acoperişul unei pensiuni din localitatea braşoveană Moieciu, focul extinzându-se la alte două locuinţe învecinate.

Publicitate

„Din primele informaţii, în locaţia de la care a pornit incendiu erau persoane cazate, acestea s-au autoevacuat (…). Incendiul s-a extins la alte 2 locuinţe aflate în vecinătate. Trei persoane cu atac de panică au fost asistate, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat transportul la spital”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Pentru lichidarea focului au acţionat pompieri militari cu 5 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică, sprijiniţi de echipaje de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Bran, Râşnov şi Cristian.

***

Publicitate

În ultimii ani, în România au fost mai multe cazuri de incendii petrecute la unităţi hoteliere şi pensiuni:

16 noiembrie 2020 – Un incendiu a izbucnit la o pensiune din staţiunea Ocna Sibiului. Incendiul s-a manifestat la acoperişul pensiunii. Nu au fost victime.

7 decembrie 2019 – Un incendiu a izbucnit la o pensiune din staţiunea turistică Vama Buzăului, cel mai probabil de la coşul de fum. În momentul izbucnirii focului, nu se afla nimeni în pensiune. În urma incendiului, au ars acoperişul, mansarda şi etajul, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

9 septembrie 2019 – Un incendiu izbucnit la o pensiune din localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, a afectat aproximativ 150 de metri pătraţi din acoperiş, lambriuri şi mobilier de lemn din interiorul unităţii. Nu au fost victime.

2 februarie 2019 – Un motel cu nouă camere din localitatea Sibioara, judeţul Constanţa, ce includea şi un restaurant, a fost distrus în totalitate în urma unui incendiu. Nu au fost înregistrate victime.

Publicitate

31 octombrie 2018 – Un incendiu a izbucnit, la o pensiune din localitatea buzoiană Ciuta, 14 persoane – 12 turişti şi doi angajaţi – fiind evacuate. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 500 de mp, în mare parte din material lemnos.

18/19 octombrie 2018 – Un incendiu a avut loc în Complexul Studenţesc din Timişoara, în care a ars parţial Hotelul Roma. În momentul izbucnirii incendiului, în clădire se aflau mai multe persoane care au reuşit să iasă singure. Nu au fost înregistrate victime, iar punctul de pornire a incendiului a fost terasa din lemn, apoi, acoperişul.

23 decembrie 2017 – O pensiune din oraşul Pătârlagele, Buzău a fost cuprinsă de flăcări, mai mulţi turişti fiind evacuaţi. Flăcările au cuprins o suprafaţă de 100-150 de metri pătraţi de acoperiş. Nicio persoană nu a fost rănită.

22 noiembrie 2017 – O pensiune din apropierea municipiului Timişoara a ars în urma unui incendiu, nefiind înregistrate victime.

31 octombrie 2017 – Un incendiu a avut loc la o casă şi o pensiune din localitatea Moieciu de Sus. În urma incendiului a ars acoperişul casei şi o parte din mansardă pe o suprafaţă de 150 de mp, iar din pensiune o suprafaţă de 180 de mp. În pensiune nu erau cazaţi turişti. Nu s-au înregistrat victime. Două persoane, un bărbat în vârstă de 68 de ani şi o femeie de 28 de ani, gravidă în luna a patru au fost transportate la spital după ce au inhalat fum iar alte cinci persoane au suferit atac de panică şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

15 octombrie 2017 – Acoperişul unui hotel din staţiunea vâlceană Olăneşti a luat foc, iar cele 200 de persoane aflate în clădire au fost evacuate de angajaţii unităţii ori au ieşit singure. Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 200 de metri pătraţi la acoperişul şi mansarda corpului B a hotelului. Nu au fost victime.

Publicitate

13/14 iunie 2017 – Un incendiu a izbucnit la acoperişul hotelului Ciucaş din Poiana Braşov, care a fost stins după circa şase ore de intervenţie a pompierilor. În unitatea hotelieră nu erau turişti, pentru că de mai mulţi ani se afla în renovare. Flăcările au mistuit acoperişul hotelului pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi.

30 aprilie 2017 – Un incendiu a izbucnit la un hotel de cinci stele din staţiunea prahoveană Sinaia. Focul a pornit de la un şemineu situat la mansarda imobilului. Din hotelul cu 23 de camere, format din parter, două etaje şi mansardă, pompierii au reuşit să salveze etajele inferioare ale acestuia. Un număr de 50 de persoane au fost evacuate, o parte dintre acestea de către personalul hotelului, iar altele de către pompierii sosiţi la intervenţie, în urma evenimentului nefiind înregistrate victime.

3 martie 2017 – Un incendiu a izbucnit la un hotel din sectorul 3 al Capitalei. O femeie a suferit arsuri grave şi alte două persoane au fost uşor expuse la fum, dar acestea au refuzat transportul la spital, primind îngrijiri la faţa locului. Incendiul s-a produs la subsolul hotelului şi a fost afectată o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi.

19 ianuarie 2017 – Un număr de 15 turişti cazaţi la hotelul Miraj din Eforie Nord au fost evacuaţi în urma unui incendiu care se manifesta violent într-o încăpere tehnică a imobilului. Incendiul a izbucnit într-o cameră folosită ca depozit pentru lenjerie şi materiale de întreţinere

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes