Connect with us
Publicitate

Social

Nu mai sunt locuri la vaccin în Brașov – Au mai rămas câteva mii în Săcele, Zărnești și Codlea

Redactia Brasov

Publicat

pe

Miercuri, 10 februarie, s-a dat start programărilor pentru vaccinarea cu serul Astra Zeneca la Brașov. Deși au fost mai bine de 2.000 locuri disponibile, după doar o zi, toate locurile din municipiul Brașov au fost epuizate. Mai există locuri disponibile în localitățile din jurul Brașovului.

La doar o zi de la debutul programărilor, numărul de locuri disponibile a scăzut brusc. Brașovenii s-au înghesuit să se programeze pentru imunizarea cu serul Astra Zeneca, majoritatea optând pentru punctul de vaccinare din municipiul Brașov, astfel că, toate locurile disponibile în centrul amenajat la SPLT din Str. Gloriei 13 au fost epuizate.

La momentul redactării articolului, în județul Brașov mai sunt disponibile circa 2.300 de locuri. Dintre acestea, 730 sunt la Zărnești, 663 la centrul de vaccinare din Săcele, iar la Zărnești mai sunt aproximativ 930.

Publicitate

Astăzi, depozitarul din Brașov urmează să primească a doua tranșă a serului Astra Zeneca. 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Braşov şi Constanţa. Centrul Regional de Depozitare Braşov primeşte 19.800 doze, iar Centrul Regional de Depozitare Constanţa 18.000 doze.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Publicitate

Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>