Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nu mai scăpăm de ploi. Un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi intensificări ale vântului emis de ANM

Publicat

pe

Meteorologii au emis un cod galben ploi și vreme rea care vizează Braşovul și alte 28 de județe. Alerta Cod Galben este în vigoare duminică între orele 10.00 – 23.00.

Publicitate

În Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul vă avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Publicitate

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Suceava, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare la ora 14.00 și expiră la ora 23.00.

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică vă fi accentuată și se vă manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vă ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes