Connect with us
Publicitate

Administrație

Nu mai există teren pentru retrocedări în Brașov. Deficitul depășește 4.000 hectare

Publicat

pe

1.444 de titluri de proprietate au fost emise, de la începutul anului și până la începutul lunii septembrie, anunță reprezentanții Prefecturii dup[ cum relatează Radio România Brașov FM.

Publicitate

În același interval, Comisia Județeană Brașov de aplicare a legilor fondului funciar a adoptat 227 de hotărâri, ce au ca obiect, între altele, constituirea dreptului de proprietate pentru terenul aferent casei, validarea planurilor parcelare, punerea în aplicare a unor sentințe judecătorești.

Reprezentanții Prefecturii spun că cea mai sensibilă problemă privind aplicarea legilor fondului funciar o reprezintă faptul că la nivelul județului Brașov se înregistrează un deficit de aproximativ 4.000 hectare teren agricol, necesar punerii în posesie a persoanelor validate de către Comisia Județeană Brașov, în baza legilor fondului funciar. Această suprafață a fost înscrisă pe anexa de despăgubiri în 16 localități din județ, printre care Brașov, Predeal, Cristian sau Ghimbav.

La comisiile locale de fond funciar din județ care înregistrează un procent mic de eliberare a titlurilor de proprietate sau care au fost reclamate au fost și controale, iar unele comisii au fost și sancționate.

Publicitate

Verificările vor continua, anunță reprezentanții Prefecturii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes