Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Nu criza economică este problema, ci incapacitatea de a o contracara

Publicat

pe

Inflație, prețuri uriașe la combustibili și energie, rate insuportabile la bănci. E drept, sunt în toată Europa, nu doar la noi. Și e drept că războiul din Ucraina este un factor generator, dar nu singurul. Pentru că și pandemia și măsurile luate atunci la nivelul întregii lumi au partea lor de vină.

Publicitate

Ce ar fi putut face politicienii noștri mai bine pentru a reduce impactul evenimentelor globale și ce putem face fiecare dintre noi pentru a ne proteja – am discutat la Interviurile Brasov.net cu prof. doc. ec. Ileana Tache, de la Universitatea Transilvania.

Am vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor, potențiala introducere a impozitului progresiv și acordarea de ajutoare sociale fără cap – doar câteva dintre măsurile gândite de guvernanții noștri în plină criză economică, când inflația, ratele la bănci și prețurile bat record după record. În paralel, cuvântul „investiție” pare doar o noțiune abstractă în dicționar, suntem pe ultimul loc în UE la colectarea de TVA și pare că nu știm nici unde ne îndreptăm, nici pe ce drum trebuie să o luăm.

Se discută acum despre plafonarea prețurilor la combustibili, aidoma Ungariei. Însă specialiștii nu văd cu ochi buni nici această măsură.

Publicitate

Ce e de făcut în această situație și la ce să ne așteptăm pe mai departe – afli din episodul de mai jos.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes