Connect with us
Publicitate

Social

Novembristul Florin Postolachi lucrează la un proiect de suflet: o expoziție cu imagini de la Marile mișcări anticomuniste din Europa de est

Publicat

pe

Florin Postolachi este cetățean de onoare al municipiului Brașov, cu merite deosebite în participarea și implicarea în Revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 a muncitorilor de la Întreprinderea de Autocamioane Brașov (IAB). El face parte din grupul de „stegari” care au fost arestați, anchetați și torturați în urma manifestației de protest din ’87. De circa un an de zile e președinte al Asociației Comunitare Brașov.

Deunăzi a participat la București, la Salonul internațional de carte Bookfest, eveniment ajuns la ediția a 17-a. Acolo s-a întâlnit cu o serie de personalități marcante din societatea civilă românească, cu care a reînnodat legături și a discutat, mai pe îndelete, de un proiect de suflet, ce poate să ne devină atât de drag nouă, brașovenilor. Un proiect cu întindere internațională, de valoare istorică și cu substanță documentaristică, care poate să își câștige un binemeritat și respectat loc pe harta evenimentelor cu care orașul Brașov se identifică și în care se regăsește.

Un eveniment reprezentativ pentru Brașov

Este vorba de o expoziție internațională cu imagini de la toate Marile mișcări anticomuniste de pe „Bătrânul continent”. „Ne-am gândit să o luăm în ordine cronologică, cu Revoluția Ungară din 1956. Apoi să continuăm cu invazia Cehoslovaciei din 1968 începută cu «Primăvara de la Praga», mișcarea Solidaritatea din Polonia pornită în 1980, evenimentele anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987 și sacrificiul suprem al pictorului amator Liviu Cornel Babeș. Am încheia cu Revoluția română și celelalte manifestări din 1989, ce au condus la căderea regimurilor comuniste în Europa de est”, detaliază novembristul nostru, surprins la Bookfest alături de omul de cultură și activistul civic Horia-Roman Patapievici.

„A mai fost o expoziție de acest fel la Brașov, în Piața Sfatului, acum vreo 20 de ani, unde s-au adunat aproximativ 2.000 de copii și tineri”, își amintește.

Publicitate

Florin Postolachi s-a născut la 25 iunie 1965 la Brașov. În perioada evenimentelor din 15 noiembrie 1987, avea 22 de ani și lucra ca lăcătuș la Secția 410 din Întreprinderea de Autocamioane. A fost preşedinte al Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 (2000-2015) și deputat în Parlamentul României (2008-2012).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes