Connect with us
Publicitate

Administrație

Noul Spital Clinic Regional de Urgenţă Braşov, schimbare de plan pentru Coliban: „vom avea o abordare în două faze”

Publicat

pe

Publicitate

Deși la începutul mandatului primarul Allen Coliban declara că va încerca să regândească proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență, întrucât în opinia sa cele 849 paturi proiectate initițial sunt insuficiente pentru a integra și spitalele din municipiu care se află într-o stare precară precum cel de TBC sau de Neurologie, riscul de a pierde finațarea europeană pare că l-a împins pe acesta să-și regândească strategia. Astfel, conform edilului proiectul noului spital va fi construit în două faze: cele 849 proiectate inițial urmat apoi de o extindere, întrucăt suprafața de teren generoasă permite acest lucru. La finalul celor două faze, Spitalul Clinic Regional de Urgență ar trebui să numere peste 1.500 paturi.

„Am avut discutii cu consultantul iar la finalul acestei saptamani asteptam si o opinie din partea Ministerului Sanatatii. In prezent se lucreaza la Studiul de fezabilitate. In forma actuala, proiectul nu prevede paturi pentru unele specializari cum sunt, de exemplu, TBC-ul sau neurologia.

Cred ca in cazul proiectului noului spital vom avea o abordare in doua faze: in prima etapa sa implementam proiectul asa cum este el acum, pentru ca trebuie sa obtinem banii europeni. Apoi, in a doua faza, va trebui sa vedem cum il extindem. Terenul alocat acestei unitati pare a fi unul generos, dar noi va trebui sa vedem cum vom putea sa concentram pe aceasta suprafata toate paturile dispersate acum in Brasov”, a declarat Allen Coliban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes