Connect with us
Publicitate

Economic

Noul hotel de 5 stele din Poiana Braşov ar urma să se construiască chiar pe malul lacului din staţiune

Publicat

pe

Rock Holding vrea să construiască viitorul hotel Kempinski pe malul lacului din Poiana Braşov, în faţa hotelului Aurelius, iar aparthotelul, a doua parte a proiectului anunţat de investitor, va fi situat între Şura Dacilor şi Împăratul Romanilor, la circa 300 de metri de lac, transmite zf.ro.

Publicitate

Cele două terenuri se află în cea mai fier­binte parte a staţiunii.

Compania care deţine cele două tere­nuri este Rock Mountain, firmă deţinută în proporţie de 95% de Rock Development Holding şi 5% de Meta Estate Trust.

Mircea Cotiga, CEO al Rock Development Holding, susţine că hotelul Kempinski, care ar urma să se deschidă în Poiana Braşov, nu are încă autorizaţie de construire pentru că echipa dezvoltatorului încă lucrează cu o echipă de la grupul internaţional Kempinski pentru finalizarea proiectului hotelier. Hotelul ar urma să fie construit după standardele grupului internaţional.

Publicitate

Finalizarea pro­iec­tului hotelier ar putea fi gata în circa trei-şase luni, ulterior com­pania va merge către au­torităţile lo­cale pentru solici­tarea au­to­rizaţiei de con­struire, susţine el. Astfel, lu­crările ar urma să înceapă la finalul anului viitor sau cel târziu la începutul anului 2025.

„Estimăm ca proiectul realizat împreună cu arhitecţii Kempinski să mai dureze încă trei-şase luni. Odată ce vom avea proiectul conturat, o să mergem către Primăria Braşov. Acolo, partea bună este că există un PUZ destul de bine făcut, atâta vreme cât proiectul pe care îl întocmeşti cu arhitecţii şi respecţi toate cerinţele reflectate în PUZ, nu ar trebui să fie vreo pro­blemă de auto­rizare“, spune Mircea Cotiga, CEO al Rock Development Holding.

ZF a scris recent că firma nu a solicitat încă auto­rizaţia de construire pentru hotelul anunţat alături de Kempinski.

Potrivit datelor de la cadastru, terenul a fost cumpărat în aprilie 2023, iar asupra sa există o ipotecă de 2,6 milioane de euro deţinută de Urbanscapes Development, care are în acţionariat offshore-ul din Cipru Dinus Limited şi firma locală Mackenzie Urbanlabs, controlată de Liviu Panţuru.

„Terenul pentru proiectul Kempinski are o ipotecă deţinută de proprietarul an­terior, deoarece achiziţia este condi­ţio­na­tă de obiective, cum ar fi obţinerea auto­rizaţiei.“

Publicitate

„Terenul pentru Kempinski este amplasat în faţa hotelului Aurelius, iar al doilea este pe coama dealului, în proxi­mi­tate“, a spus Mircea Cotigă.

Pentru apart­hotel, care va avea locuinţe de tip branded residences, compania a obţinut o autorizaţie de construcţie în luna septembrie a acestui an.

„Noi, în momentul în care construim, vrem să nu facem deranj în zonă, ori în această perioadă s-a deschis sezonul schiabil. Nu putem construi acum pentru că facem mai mare deranj decât trebuie. Noi am obţinut autorizaţia pentru proiectul de branded residences încă din septembrie, am fi putut demara lucrările, dar a venit zăpada şi atunci am hotârăt să începem lucrările în martie, imediat ce se închide sezonul de schi“, mai spune Mircea Cotiga.

Investiţia se ridică la 70 milioane euro şi va marca intrarea companiei Rock Holding pe o un nou segment, cel al ospitalităţii. Proiectul va fi finanţat din fonduri private equity şi credite bancare.

Pentru proiectul de aparthotel, acţionarul Rock Holding spune că se află în discuţii cu câteva lanţuri hoteliere internaţionale pentru a trece proprietatea sub o marcă globală. Aparthotelul va avea 75 de locuinţe.

Rock Development Holding, înfiinţată în 2021, având în acţionariat pe Constantin Mihali, Eugenia Roateş şi Mircea Cotigă, este o societate de tip holding, adică deţine părţi de control sau de interese în alte companii, ceea ce înseamnă că firma nu încasează, însă obţine venituri din dividende, ceea ce se traduce nu prin cifră de afaceri, ci prin profit.

Publicitate

Compania a avut pierderi de 10.000 lei în primul an de funcţionare, urmând să îşi reducă din pierderi până la 7.200 lei în 2022, potrivit Termene.ro. Mircea Cotiga susţine că holdingul înregistrează pierderi pentru că proiectele din grup, printre care şi Avrig Residence, au vândut primele proprietăţi abia în 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes