Connect with us
Publicitate

Sport

Noul FC Brașov atacă promovarea cu Florin Bratu pe banca tehnică. „Mitraliera” a confirmat discuțiile

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii vor să aibă din nou echipă în prima ligă. După ce au fost refuzați de Ioan Ovidiu Sabău, factorii de decizie din oraşul de sub Tâmpa vor să îl aducă antrenor principal pe Florin Bratu. Varianta de rezervă este Ilie Stan, notează ProSport.

După mult timp brașovenii vor vedea din nou fotbal cu gândul la prima ligă! FC Brașov învie și va lupta în liga secundă cu gândurie de promovare. Pentru a se întâmpla acest lucru s-a implicat și primăria, iar CS Scotch Club se transformă în AFC Brașov Steagul Renaște, iar noua entitate va primi prin cesiune locul din liga a doua obținut de CSM Corona Brașov.

Sursele ProSport informează că fostul antrenor al celor de la Concordia Chiajna, Florin Bratu (41 de ani) este în pole position. Dacă brașovenii nu vor ajunge la un acord cu cel supranumit ”Mitraliera”, varianta de rezervă este Ilie Stan. Jurnaliștii ProSport l-au contactat pe Bratu, iar acesta a confirmat discuțiile: ”Da, este adevărat că am fost sunat de către cei de la Brașov. Este un proiect interesant, într-un oraș important din România, e normal să fiu interesat. Sunt discuții și vom vedea ce ne va rezerva viitorul”, a declarat Florin Bratu pentru ProSport.

Ioan Ovidiu Sabău e prea scump!

Publicitate

Brașovenii, în frunte cu primarul Allen Coliban, au purtat discuții cu Ioan Ovidiu Sabău, dar până la urmă această pistă a picat. Sabău a dorit să vină pe o poziție de manager general, cu mai mulți colaboratori, dar Coliban și oamenii săi au considerat costurile prea mari. În total, staff-ul lui Sabău ar fi costat cât unul de Liga 1, iar liderii noului proiect nu vor să se arunce înainte din prima când vine vorba de cheltuieli. Sabău a declarat pentru Monitorul Expres: ”Pe mine nu m-au mai căutat de la Brașov în ultimele zile, dar nu e nicio problemă. Fiecare e liber să decidă, dar nu cred că este vorba doar de partea financiară. E vorba de investiții în infrastructură, condiții de performanță, cazare, alimentație, echipament”.

Trebuie să treacă în privat pentru a putea promova

Corona Brașov este un club finanțat din bani publici, iar pentru a putea promova în prima ligă, acesta trebuie transformat în club de drept privat. Pentru a nu exista probleme, autoritățile locale au început deja acest demers, așa cum ProSport a anunțat.  Judecătoria Brașov a acceptat săptămâna trecută ca actele constitutive ale Asociației Clubul Sportiv Scotch Club să fie modificate pentru a se transforma în Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Renaște. Următorul pas este ca locul Coronei Brașov să fie cedat noii asociații.

Edilii Brașovului doresc ca AFC Brașov Steagul Renaște să fie noul FC Brașov, iar decizia a fost deja  aprobată în ședință de Consiliu Local la finalul lunii mai. Asociații în acest proiect sunt Municipiul Brașov, Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov. Rămâne de văzut și cum vor reacționa vechii suporteri ai lui FC Brașov. Aceștia nu par încântați de fuzionarea cu Corona Brașov și au trimis o scrisoare primarului pentru a-și manifesta dezaprobarea.

saursa: Prosport

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes