Connect with us
Publicitate

Util

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean devine funcțională într-o lună. Secția adulți din Spitalul TBC se mută la „Mârzescu”

Publicat

pe

Publicitate
Noua Unitate de Primiri Urgențe din Spitalul Județean devine funcțională într-o lună. Secția adulți din Spitalul TBC, mutată la Conacul Mârzescu în două luni.

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov va deveni complet funcțională în mai puțin de o lună. Mai sunt doar câteva retușuri de făcut, potrivit radiobrasovfm.ro

Investiția, în valoare totală de 3 milioane de euro, a fost realizată cu bani de la Banca Mondială și din fonduri europene accesate de administrația județeană.

„Este absolut gata. Este dotat. Mai sunt mici lucruri de instalat, rețelele, cablurile, calculatoarele, ca să devină funcționale că acolo nu ne permitem să le facem pe parcurs. Acolo, în momentul în care am montat tot și am dat drumul, trebuie să fie funcționale 100% că vin bolnavii. Sperăm că în foarte scurt timp să îi dăm drumul”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Mișarcă.

Un pas important în perioada următoare se va face și în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov, care se mută în clădirea Mârzescu, unde a fost reabilitat un pavilion în acest scop.

„Am înaintat către DSP propunerea noastră astfel încât să obținem asistența de specialitate. După ce vor analiza propunerile, dacă e ceva de modificat, dacă nu, probabil că în două luni, ne vom muta cu o parte din secții la corpul A Mârzescu, așa-numitul conac, urmând ca pe măsură ce se va elibera și celălalt corp de clădire să putem face, cu ajutorul Consiliului Județean, investițiile necesare încât să mutăm întreaga activitate la Mârzescu”, a spus managerul spitalului, dr. Dan Moraru.

Publicitate
În prima fază, la Mârzescu vor fi mutate secțiile de adulți cu boli de plămâni și pentru tratarea pacienților cu Covid-19, iar în clădirile de la Stejeriș vor mai funcționa, o perioadă, secțiile de copii și pentru îngrijiri paliative.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes