Connect with us
Publicitate

Administrație

Noua sală de sport de la Şcoala 2, din Braşov, încă în conservare

Publicat

pe

Reconversia sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2 mai așteaptă.

Publicitate

Sala, care a costat peste 24 de milioane de lei, a fost proiectată pentru derularea de competiții naționale și internaționale pentru gimnaști, dar acum este în conservare, după ce părinții celor 1500 de elevi au cerut ca aici să aibă loc și ore de sport școlar.

Însă, pentru acest lucru este nevoie de modificări.

„Suntem în faza de demarare a procedurii de achiziție pentru reconversia acestei săli, respectiv pentru o transformare temporară într-o sală mixtă, atât pentru gimnastică, dar și pentru desfășurarea orelor de sport ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2. În prima etapă vom face partea de documentație, care durează mai mult decât partea de realizare a lucrărilor. Trebuie să facem DALI-ul, documentația pentru autorizația de construire și elaborare a proiectului tehnic. Vorbim de câteva luni de zile, după care durata lucrărilor, noi estimăm că nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, transmite Radio România Braşov FM.

Publicitate

Planul municipalității este să demoleze vechea sală de sport și să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru a construi o nouă sală de sport în curtea şcolii, în care să se desfăşoare doar orele de sport.

„Am obținut certificatul de urbanism necesar demolării acesteia, așteptăm avizul Ministerului Educației, astfel încât să putem continua cu procedurile necesare în vederea demolării. În ceea ce privește construirea noii săli de sport, am demarat și aici procedurile și am obținut deja certificatul de urbanism și urmează să facem următoarele etape pentru că această sală de sport sperăm să fie construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții”, a adăugat Sorin Toarcea.

Până atunci, în curtea școlii ar putea fi amplasat un balon în care să se joace fotbal.

Inițial, acesta ar fi trebuit să fie pe terenul lăsat liber după demolarea vechii săli, dar cum nu a fost demolată, se va căuta o altă soluție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes