Connect with us
Publicitate

Economic

Nouă oferă a Guvernului pentru profesori: 4.000 de lei, alocat în două tranșe

Publicat

pe

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți cu liderii federațiilor sindicale din Educație, aflate în grevă de mai bine de o săptămână. Acesta le-a propus sindicaliștilor, până la intrarea în vigoare a noii grile de salarizare, un venit net de 4.000 de lei, alocat în două tranșe.

Publicitate

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul s-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație, discuție la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

„În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României”, a transmis Guvernul.

Conform acestuia, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, „au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie”.

Publicitate

Reprezentanții Guvernului susțin că aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes