Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nouă misiuni pentru salvamontiştii de pe Valea Prahovei în weekend. Doi turişti inconsştienţi: „Echipaţi ca pentru o plimbare prin parcul oraşului, s-au încumetat să parcurgă un traseu dificil, închis în sezonul de iarnă”

Publicat

pe

Salvamontiştii din Prahova a anunţat, duminică seară, că au avut 9 intervenţii în acest final de săptămâna, una dintre ele pentru recuperarea a două persoane. Neechipate corespunzător, acestea s-au aventurat pe un traseu dificil, închis pe timp de iarnă.

Publicitate

”9 intervenţii în acest week-end pe pârtiile de schi din Azuga si Buşteni şi 1 acţiune de recuperare a 2 persoane din partea superioară a Văii Caraimanului”, a anunţat, duminică seară, Salvamont Prahova.

Sursa citată precizeză că cei doi turişti nu erau echipaţi corespunzător pentru un drum pe munte.

”Echipaţi ca pentru o plimbare prin parcul oraşului, s-au încumetat să parcurgă un traseu dificil, închis în sezonul de iarnă. Mare noroc au avut că au reuşit să ajungă la final, epuizaţi fizic şi acuzând stări de lipotimie şi hipotermie. I-am transportat la Baza Salvamont Baba Mare, unde vor primi îngrijirile necesare”, au mai transmis salvamontiştii.

Publicitate

În cursul zilei de luni, turiştii vor fi coborâţi în Buşteni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes