Connect with us
Publicitate

Social

Nou scandal, în învățământ. Ministerul Educației a publicat o ierarhie greșită cu admiterea la liceu, iar apoi a retras lista de pe site

Publicat

pe

Ministerul Educației a publicat greșit ierarhia de admitere la liceu a elevilor, stabilind drept criteriu de departajare media de absolvire a claselor V-VIII și nu notele de la română și matematică. Între timp, ea a fost retrasă de pe site, în timp ce secretarul de stat Florian Lixandru a spus că accesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificările, anunță hotnews.ro.

Florin Lixandru a spus că ierarhia apărută marți pe site-ul http://admitere.edu.ro/ nu respecta criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.

„Am luat legătura cu cei care se ocupă de aplicație pentru a verifica încă o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Accesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificările. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus Florian Lixandru.

Pentru prima dată, media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, nemaifiind luată în calcul media din liceu. Media claselor V-VIII este eliminată din calculul mediei de admitere la liceu, astfel că ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, din anul școlar 2022-2023.

Publicitate

Până acum, media de admitere pe baza căreia s-a făcut înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial s-a calculat ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care avea o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care avea o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;

b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;

c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;

d) media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes