Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nou atac al urșilor în Prahova, în doar 24 de ore. Doi bărbați din Breaza și Comarnic sunt în stare gravă la spital

Publicat

pe

S-a dat alarma seara trecută în localitatea Breaza, din județul Prahova. Un bărbat de 58 de ani a fost atacat cu sălbăticie de un urs. Omul se afla într-o zonă împădurită de la marginea orașului când animalul i-a ieșit în cale. Într-o fracțiune de secundă ursul s-a năpustit asupra bărbatului și l-a sfâșiat pur și simplu.

Norocul victimei a fost un localnic care a trecut întâmplător prin zonă și l-a văzut pe bărbat la pământ, în chinuri cumplite. Omul a sunat la 112, iar autoritățile s-au mobilizat rapid. Jandarmi, polițiști și medici de la ambulanță au ajuns la locul incidentului. Bărbatul atacat a fost rănit grav la cap, la ochi, dar avea plăgi și pe față. A fost preluat și transportat de urgență la spital.

Un alt incident asemănător a avut loc vineri seara, de această dată în stațiunea Comarnic. Un bărbat de 44 de ani care muncea în grădina casei a fost mutilat de un urs. Cu o furcă în mână, omul ar fi încercat să alunge sălbăticiunea, dar când s-a simțit în pericol animalul a sărit la atac. Câinii localnicului au înconjurat ursul și l-au fugărit înapoi în pădure. Doar norocul a făcut ca în acel moment prin apropiere să treacă un vecin.

„Urcam cu căruța cu un vecin și am dat de el acolo. A început să strige, am făcut noi gălăgie și a strigat el hai încoace că m-a omorât. Era tăvălit pe acolo, cred că l-a tras acolo ursul pe vâlceaua aia. Am sunat la 112, a venit toată lumea. Nu am apucat să vorbesc cu el. Mi-a spus doar atât că nu mai poate, că îl doare”, a povestit Sorin Dulamă, localnicul care a alertat autoritățile.

Publicitate

Pentru că victima a fost atacată într-un loc greu accesibil, unde mașinile nu pot ajunge, vecinii l-au pus pe bărbat în căruță și l-au dus până la drumul principal, acolo unde era așteptat de o ambulanță. De acolo omul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Ploiești.

„Victima are multiple plăgi la nivelul extremității cefalice, cu lipsă de substanță mare la nivel fronto parietal, leziuni importante la nivelul feței, pavilioanelor auriculare. Mai are niște leziuni la nivelul trunchiului și membrelor. Va supraviețui acestui eveniment, dar sechelele vor fi importante și practic va rămâne mutilat pentru tot restul vieții”, a declarat Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești.

În ambele situații animalele au dispărut până la sosirea autorităților. Jandarmii au rămas în zonă ca să alunge ursul în cazul în care își făcea din nou apariția. Localnicii din Prahova sunt revoltați de aceste atacuri tot mai dese și cer responsabililor să ia măsuri urgente pentru că se tem să mai iasă din case atât ziua, cât și după lăsarea întunericului.

Pe 7 septembrie un alt bărbat, în vârstă de 50 de ani a fost sfâșiat de un animal sălbatic, tot în Comarnic. Omul a supraviețuit, dar s-a ales cu răni grave pe față, mâini și picioare. Victima a fost nevoită să treacă prin mai multe intervenții chirurgicale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes