Connect with us
Publicitate

Social

Noile restricții pentru Brașov, Ghimbav, Codlea, Săcele, Zărnești, Hărman și alte 5 localități – Circulația interzisă după 20:00. Magazinele, program până la 18:00 – Sălile de fitness se închid

Publicitate

Publicat

pe

Noile restricții aprobate de Guvernul României în ședința de joi, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, va duce la introducerea de noi restricții în Brașov. Asta pentru că noile măsuri vizează în special localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mie, iar în municipiul reședință de județ, rata este acum (ultima actualizare joi, 25 martie) de 7,14 la mia de locuitori.

Publicitate

Măsurile urmează să intre în vigoare astăzi, 26 martie, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că deja din weekend, lucrurile se schimbă major în municipiul Brașov, dar și în alte localități precum Zărnești, Codlea, Drăguș, Bod, Vulcan, Râșnov, Săcele, Hărman, Cristian și Ghimbav dar și în comuna Sânpetru care deja este în carantină.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 4 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii, scenariu ce se va aplica doar pentru Sânpetru momentan.

VEZI AICI RATA DE INFECTARE ÎN FIECARE LOCALITATE DIN BRAȘOV

Publicitate

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

Lista restricțiilor din Brașov, Zărnești, Codlea, Drăguș, Bod, Vulcan, Râșnov, Săcele, Hărman, Cristian și Ghimbav.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Publicitate

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU NOILE RESTRICȚII

Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes