Connect with us
Publicitate

Turism

Noile reguli care impun tuturor persoanelor sosite în Marea Britanie să se auto-izoleze timp de 14 zile au intrat în vigoare

Publicat

pe

Cei care sosesc cu avionul, feribotul sau trenul – inclusiv resortisanții Regatului Unit – trebuie să ofere o adresă unde se vor auto-izola. Pesoanele care nu se supun noilor reguli vor fi amendate, conform BBC.

Secretarul de stat, Priti Patel, a declarat că legile au fost concepute „pentru a preveni un al doilea val” de coronavirus.

Care sunt noile reguli?

Persoanele care sosesc în Marea Britanie ar trebui să conducă propria mașină până la destinație, acolo unde este posibil, și, odată acolo, nu trebuie să utilizeze transportul public sau taxiurile.

Cei care sosesc nu trebuie sa mearga la serviciu, la scoala sau in zone publice sau sa aiba vizitatori – cu exceptia sprijinului esential. De asemenea, nu li se permite să iasă să cumpere mâncare sau alte elemente esențiale, unde se pot baza pe alții pentru o perioada de 14 zile.

Cei care sosesc în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord s-ar putea alege cu o amendă de 1.000 de lire sterline dacă nu reușesc să se auto-izoleze pentru cele 14 zile complete, în timp ce se vor confrunta cu o amendă de 480 de lire sterline în Scoția. Amenda maximă pentru delincvenții din Scoția este de 5.000 de lire sterline.

Publicitate

Aproape toți călătorii trebuie să completeze un formular „localizator de călători pentru sănătate publică” la sosire. Nerespectarea acestui lucru poate duce la o penalitate de 100 de lire sterline, sau călătorilor li se poate refuza intrarea.

Dacă nu pot furniza o adresă, guvernul va aranja cazarea pe cheltuiala călătorului. Acesta spune că vor fi, de asemenea, verificări pentru a vedea dacă se respectă regulile.

Reguli „complexe”

Oricine ajunge din Republica Irlanda, Insulele Channel sau Insula Man nu trebuie să completeze un formular sau să înscrie o carantină.

Există, de asemenea, scutiri pentru lucrătorii din anumite industrii, cum ar fi transportul rutier și profesioniștii medicali care oferă asistență esențială.

Val de nemulțumiri

Industria turistică a fost vocală în critica sa față de regulile de carantină ale guvernului, avertizând că perioada de izolare va descuraja vizitatorii și va pune în pericol locurile de muncă.

Industria prelucrătoare a subliniat, de asemenea, că mai puține zboruri vor restricționa importurile și exporturile, ceea ce va avea un efect negativ asupra industriei de transport de mărfuri, precum și va împiedica recuperarea unor întreprinderi.

Șeful Ryanair a spus însă că regulile sunt o „cascadorie politică” și nu sunt carantină.

Michael O’Leary a declarat pentru BBC: „Ai putea fi în Sainsbury’s, ai putea fi pe plajă, ai putea fi pe terenul de golf în cazul puțin probabil în care te sună Biroul de acasă – tot ceea ce vor avea este un număr mobil.”

El a susținut că Ministerul de Interne(Home Office) a recunoscut că regulile nu sunt aplicabile.

British Airways, EasyJet și Ryanair i-au scris procurorului general Sir Jonathan Jones, cel mai înalt funcționar legal al guvernului – prima etapă necesară atunci când se întreprinde acțiuni legale împotriva guvernului.

Organismul de turism Abta a solicitat guvernului să creeze urgent o foaie de parcurs pentru repornirea călătoriilor internaționale, în timp ce cea mai mare companie de servicii aeroportuare din Marea Britanie, Swissport, a avertizat că ar putea produce o „lovitură ucigătoare” sectorului turismului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes