Connect with us
Publicitate

Administrație

Noi măsuri de relaxare: CNSU discută propunerea renunțării la certificatul verde în supermarketurile din mall

Publicat

pe

Foto: Hotnews.ro
Publicitate

Presa din Capitală anunță joi dimineață că în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență se discută o propunere care ar duce la relaxarea unora dintre restricțiile pandemice.

Una dintre propunerile principale este ca persoanele fără certificat verde să poată intra în supermarketurile din interiorul mall-urilor, anunță G4Media pe surse.

Condiția pentru această relaxare a măsurilor este ca în respectivele mall-uri să stabilească culoare dedicate și controlate, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană.

De asemenea, în aceste centre ar urma să fie limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce pot avea acces în respectivul supermarket, mai arată sursa citată.

Publicitate

Reamintim că certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru intrarea în mall-uri în toamna anului trecut. Existența unor supermarketuri care funcționau în incinta mall-urilor a născut numeroase discuții, multe persoane fără certificat arătându-se nemulțumite că nu pot intră să cumpere alimente. Spre exemplu, pentru o scurtă perioadă, Kaufland a montat garduri pentru a separa vaccinații de nevaccinați.

Pe de altă parte, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că urmează în viitorul apropiat aprobarea unor măsuri de relaxare.

Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictiveȘi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus ministrul Rafila.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes