Connect with us
Publicitate

Economic

Noi investiţii pe DN 73 Brașov – Piteşti. Primăria Câmpulung a lansat licitația pentru proiectarea preliminară a centurii oraşului

Publicat

pe

Publicitate

Primăria municipiului Câmpulung din județul Argeș a lansat licitația pentru proiectarea preliminară (studiu de fezabilitate) pentru Centura Câmpulung. Varianta care ocolește municipiul Câmpulung-Muscel pe la est are o lungime estimată de 12 kilometri și profil de drum cu 2 benzi/sens, potrivit datelor pe care le-a studiat Economedia.

Lățimea totală va fi de 19 metri din care 2,5 metri acostament lărgit. DN 73 Pitești -Brașov este modernizat doar între Pitești și Câmpulung, în cadrul contractului din 2014 cu Azvi. De la Fundata la Brașov Viarom a început lucrările de modernizare, însă pentru sectorul greu dintre Câmpulung și Fundata (38 km.) CNAIR a pierdut trei contestații.

Contractul pentru studiul de fezabilitate are o durată de 15 luni, iar costul estimat este de 3,3 milioane lei. Finananțarea proiectului este asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

„In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: – Elaborarea Studiului de Fezabilitate; – Stabilirea criteriilor de proiectare; – Realizarea Analiza multicriterială de traseu; – Studiu de Trafic; – Investigații de teren; – Activități generale de proiectare; – Evaluarea impactului asupra mediului; – Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; – Autorizații, avize și acorduri; – Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare; – Asistență tehnică pentru pregătirea documentației de atribuire; Serviciile care fac obiectul achizitiei vor fi prestate in 2 etape, dupa cum urmeaza: Etapa I – Elaborarea Studiului de Fezabilitate/ Etapa II – Asistenta tehnica din partea proiectantului pentru realizarea urmatoarelor activitati: • Intocmirea documentatiei suport si asistenta tehnica acordata Beneficiarului/ Autorității Contractante pentru depunerea si aprobarea aplicatiei de finantare; • Pregatirea documentatiei de atribuire a contractului/lor de executie lucrari si asistenta tehnica acordata Beneficiarului/ Autoritatii Contractante in perioada derularii procedurii/lor de licitatii pentru proiectare si executie lucrari.” -SEAP.

Publicitate

Municipiul Câmpulung se află pe rețeaua rutieră secundară conform Programului Investițional Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2021-2030 prin proiectul varianta de ocolire municipiul Câmpulung. De altfel, municipiul se află și în aria de influență a proiectului de drum expres A 1 Pitești-Mioveni-Câmpulung-Brașov (A3), notează Primăria Câmpulung.

Ofertele pentru Centura Câmpulung (studiu de fezabilitate) se pot depune până pe 15 mai 2024. Prețul ofertei reprezintă 30 % din punctaj.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes