Connect with us
Publicitate

Administrație

Noi discuții pentru tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov. Primăria Sinaia susține varianta unui tunel prin Munții Baiului

Publicitate

Publicat

pe

Discuțiile privind Autostrada Ploiești – Brașov, tronsonul Comarnic – Brașov, au fost reluate, ieri, la Casino Sinaia, unde a avut loc o întâlnire de lucru dintre membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune” cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consitrans, pentru a discuta despre constrângerile din teren privind reactualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al Autostrăzii București – Brașov, tronson Comarnic – Brașov.

Publicitate

Tema discuțiilor a reprezentat-o, potrivit reprezentanților Primăriei Sinaia, viitorul studiu de fezabilitate și proiectarea autostrăzii, scrie Observatorul Prahovean.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea a anunțat că administrația locală va susține decât varianta unui singur tunel prin Munții Baiului, soluție considerată fezabilă pentru fluidizarea traficului.

„Mă bucur că la mai puțin de o lună de la semnarea contractului pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiectarea autostrăzii, avem această primă întâlnire de lucru. Susținem acest proiect și punem la dispoziția specialiștilor toată infrastructura necesară pentru realizarea autostrăzii. Am discutat și cu ceilalți primari studiile din 2006 și 2014 și avem deja comentarii și sugestii pentru realizarea celui mai bun și sustenabil proiect. Pe sectorul de drum din Sinaia, nu vom susține decât varianta unui singur tunel prin Munții Baiului. Este singura soluție fezabilă și durabilă pentru fluidizarea traficului și reducerea impactului în ecosistem”, a anunțat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Publicitate

Reprezentanții CNAIR și Consitrans au prezentat în cadrul întâlnirii propunerea tehnică a autostrăzii și au solicitat primarilor puncte de vedere și sprijin în întocmirea documentației.

„Urmează ca în perioada următoare să aibă loc vizite în teren la care vor participa și reprezentanții primăriilor pe raza cărora se va construi autostrada”, a mai precizat Primăria Sinaia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes