Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi dezvăluiri în cazul polițistului din Brașov arestat pentru trafic de droguri. Remus Bertea ar fi mers drogat la serviciu și se întâlnea prin oraș cu dealeri, îmbrăcat în uniforma de polițist

Publicat

pe

A crezut că uniforma de polițist va fi un paravan pentru activitatea ilegală pe care o avea de peste trei ani și că nimeni nu-și va da seama că este unul dintre cei mai cunoscuți distribuitori de droguri din Brașov. Remus Bertea a recunoscut în fața procurorilor, dar și a judecătorilor, că se ocupa de traficul de substanțe interzise și a povestit că de multe ori distribuia droguri chiar în timpul serviciului. Mergea să tranzacționeze stupefiantele cu autospeciala MAI și îmbrăcat în uniforma de polițist.

Publicitate

Potrivit stirileprotv.ro, Remus Bertea nu s-a împotrivit nicio clipă încătușării și nu a negat niciuna dintre acuzațiile extrem de grave pe care procurorii DIICOT i le aduc. Atât la audierile de la Parchet, cât și în fața judecătorului, a povestit cu lux de amănunte cum distribuia droguri chiar în timpul serviciului.

„Au fost situații în care s-a dus la vânzare în uniformă pentru că era în timpul serviciului când i se solicitau aceste vânzări. Nu era tot timpul disponibil când i se solicitau de către șefii ierarhici anumite lucruri”, a spus Daniel Diaconu, avocatul polițistului, pentru PRO TV.

Cercul de apropiați ai lui Remus Bertea ar fi fost format tot din traficanți de droguri, iar omul în uniformă nu se ferea să apară alături de ei în public, dar și în video-uri – chipurile amuzante – postate pe rețelele sociale. Una dintre filmări a fost făcută în timp ce polițistul era de serviciu și patrula prin oraș. Când unul dintre amicii certați cu legea a ajuns în arest, polițistul nu a avut nicio reținere să îl viziteze, împreună cu un alt prieten, tot din lumea interlopă.

Publicitate

Absențele nejustificate de la lucru, dar și postările de pe rețelele sociale au atras atenția celor de la Crimă Organizată. Procurorii DIICOT au decis să-l monitorizeze și au strâns la dosar imagini din casa polițistului. Se vede cum fostul om al legii cântărește, porționează și ambalează dozele de substanțe interzise, în principal cocaină.

Potrivit unor surse, citate de jurnaliștii Știrilor PRO TV, au fost situații în care Remus Bertea a mers la serviciu drogat și niciunul dintre colegii sau șefii săi nu și-a dat seama. Pus în fața probelor, bărbatul le-a cerut procurorilor să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției. Clienții fostului agent erau în principal copii cu părinți înstăriți.

Remus Bertea a profitat de statutul pe care îl avea și a derulat vânzările de droguri fără nicio teamă. Anchetatorii spun că sunt trei ani de când îl aveau în vedere pe polițistul de la ordine publică. Se învârtea în cercuri de oameni cu stare, majoritatea copii de medici, avocați, sau oameni de afaceri. Mergea cu ei la petreceri zgomotoase și se întreceau în curse ilegale de mașini.

Polițistul a înțeles imediat că nevoia amicilor lui de a obține droguri scumpe este pentru el o oportunitate de îmbogățire rapidă. Și-a găsit un furnizor de încredere, arestat și el acum, și a început să tranzacționeze toate tipurile de droguri, de la cannabis și ketamină, până la cocaină.

Destituit din poliție și arestat preventiv pentru 30 de zile, Remus Bertea i-a înștiințat pe procurori că ar dori să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției. Urmează ca aceștia să decidă dacă acceptă negocierea, iar un element important ar fi dorința inculpatului de a colabora cu anchetatorii pentru descoperirea unor traficanți de mare calibru din oraș.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes