Connect with us

Prima pagină

Noi dezvăluiri: Corona Brașov ar fi interzis sportivelor să vorbească despre scandalul de dopaj cu laser intravenos

Avatar

Publicat

pe

Viorel Mazilu, secretar general al Sindicatului Handbaliștilor, a făcut noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. Fostul jucător și antrenor al Stelei susține că gruparea brașoveană le-a interzis sportivelor, la momentul în care s-a aflat că au utilizat terapia cu laser intravenos (interzisă de WADA), să vorbească.

Publicitate

Mai mult, a precizat că s-a întâlnit personal cu Marius Novanc (fostul antrenor secund) și Liviu Dragomir (fostul director general) și i-a sfătuit să le transmită handbalistelor să meargă la ANAD de bună voie și să se autodenunțe. Jucătoarele au făcut declarații doar după ce au fost notificate că trebuie să vină la ANAD. Consecințele? Aproximativ jumătate din lot este suspendat până la sfârșitul lunii martie 2021!

După Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu, alte cinci jucătoare din lotul „Corona” au scăpat de suspendare și și-au putut relua activitatea începând cu sfârșitul acestei săptămâni, este vorba despre Eliza Buceschi, Ana Maria Lopătaru, Daria Bucur, Natasha Nolevska și Elaine Gomes Barbosa. Eliza Buceschi a și fost prezentată oficial de Rapid București, scrie Prosport.

Publicitate

Pentru jumătate din lotul Coronei Brașov, calvarul continuă, pentru că fetele sunt suspendate până în 28 martie 2021.

După ce ANAD a anunțat pedepsele în scandalul de doping de la Brașov, s-au iscat destule controverse, prin prisma faptului că jucătoarele au primit sancțiuni diferite, deși terapia cu laser intravenos a fost aceeași pentru toată lumea. Ulterior, am aflat însă și motivul pentru care pedepsele au fost diferite, între 1,3 luni și 1,8 luni. Cu alte cuvinte, a contat ajutorul dat de fiecare sportivă în dosar.

Publicitate

Scandalul a izbucnit în seara zilei de 18 noiembrie, când echipa națională de handbal era în catonament. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost primele trei fetele rostite în acest dosar. În lot se mai aflau la data respectivă Eliza Buceschi și Daria Bucur. Toate aceste fete nu au mai așteptat notificările de la ANAD și s-au prezentat mai devreme pentru autodenunțuri. Este și motivul pentru care pedeapsa lor a fost mai mică în raport cu toate celelalte fete. Lotul „trei” – suspendat cu 1,8 luni – s-a prezentat la ANAD pentru audieri abia după ce au primit notificările în 29 noiembrie. A fost deja prea târziu. Agenția Națională avea deja destule probe strânse la dosar.

Andreea Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Diana Popescu, Viktoria Tymoshenkova, Ivona Pavicevic, Sorina Tîrcă, Elena Pătuleanu și Laura Constantin sunt jucătoarele încă suspendate din activitate.

Viorel Mazilu, reprezentatul sportivilor în România, care a și fost alături de lotul „Corona” în timpul audierilor la ANAD, a făcut câteva dezvăluiri șoc. Toate jucătoarele ar fi scăpat azi de pedepse dacă gruparea de la poalele Tâmpei le-ar fi sfătuit și pe ele să meargă la ANAD și să se autodenunțe, înainte de a primi notificările. Personal s-a întâlnit cu Marius Novanc și Liviu Dragomir și i-a informat că, spre binele lor, fetele trebuie să ajungă cât mai repede la ANAD. Mesajul nu ar fi ajuns însă și la sportive.

Publicitate

„Noi, ca și Sindicatul al Handbaliștilor, am văzut clar regulamentul și am încercat să dau de fetele de la Brașov, să le spun să se denunțe. Dar având în vedere situația care era atunci, nu am putut să iau legătura cu nicio fată, aveau telefoanele închise sau nu răspundeau. Ulterior, am aflat că li s-a interzis să vorbească”, a declarat Viorel Mazilu pentru ProSport.

La trei zile după izbucnirea acestui scandal, Marius Novanc (fostul antrenor secund), aflat la tragerea la sorți la Viena, l-a sunat pe Viorel Mazilu și i-a transmis că dorește să se vadă cu el, imediat ce aterizează, ne-a relatat secretarul general al SHR.

M-am întâlnit cu el și m-a întrebat ce ar putea să facă, pentru a ieși din situația asta. I-am explicat că singura soluție este să stea de vorbă cu fetele, pentru că eu nu pot lua legătura cu ele sub nicio formă, să le transmită să ia legătura cu mine sau să se autodenunțe imediat. El a înțeles mesajul atunci și mi-a promis că se duce și vorbește cu fetele. A vorbit cu președintele clubului (n.r. Liviu Dragomir). Apoi, Marius nici nu mi-a mai răspuns la telefon”, a dezvăluit Mazilu, care a continuat povestea:

Publicitate

La un moment dat, m-am trezit cu un mesaj de la el, dacă pot să mă întâlnesc cu Dragomir, să-i explic situația și așa mai departe. M-am dus la Râșnov și m-am întâlnit cu președintele clubului, i-am explicat și lui situația, că fetele trebuie salvate sub orice formă, nu mai este cale de întors. Să meargă și să se autodenunțe pentru a obține o pedeapsă mult mai mică. S-a făcut că înțelege și că în ziua respectivă, cel târziu a doua zi le va pune pe fete să se autodenunțe. A mai trecut un timp, până când ANAD le-a trimis notificări la absolut toate fetele. A fost prea târziu. Ulterior, când ne-am dus să le reprezentăm la ANAD, am aflat că la fete nu a ajuns mesajul. Ba, din contră, președintele le-a spus că nu au voie să stea de vorbă cu nimeni în acest caz, să stea în banca lor. Clubul a crezut probabil că scapă, că vor fi doar primele trei jucătoare de care s-a aflat prima dată. Uite că nu a fost așa!”.

Fostul jucător și antrenor a ținut să mai transmită: „Sportivii să apelez cu încredere la Sindicatul Handbaliștilor, că vom îi vom sprijini, indiferent dacă sunt sa nu afiliați”.

Marius Novanc a confirmat că a discutat cu Viorel Mazilu după ce a revenit la Viena: „Nu știu dacă e bine sau e rău să iau eu soarta unor fete în mână, să mă duc să le spun să facă un anumit lucru. Iar dacă le duceam eu la Mazilu, ce însemna? Nu știam ce este bine să fac. În primul rând, nu era OK să mă duc eu să iau fetele pe ascuns și să procedeze ca mine. Nu cred că este OK să faci chestia, eu eram angajat al clubului, nu am putut să-mi asum astfel de lucruri

Publicitate

Ce a mai declarat Marius Novanc: „M-am văzut cu Mazilu la o cafea și mi-a spus ceva de genul: strânge fetele și nu știu ce. Dar cine sunt eu? Nu, dacă vrei și ai o portiță, vino tu și spune-le, vorbește cu fetele. Nu mă duc să spun eu ce ai transmis tu. Până la urmă, dacă se întâmplă ceva rău, eu nu pot să-mi asum. Eu nu am făcut nimic, nu am avut habar de nimic, că vor să facă acea procedură. Dacă mă întrebau pe mine, eu am niște cunoștințe cât de cât, pentru că am fost și noi la națională și am fost permanent monitorizați, ni s-a spus de perfuzii și așa mai departe. În perioada respectivă eu am fost la Master Coach, nu m-a anunțat nimeni personal despre ce vor să facă. Eu știam că fetele vor merge în continuare la Paradisul Acvatic pentru recuperare”

„Nu puteam eu să mă joc cu viitorul lor, nu avem nicio cunoștință în sensul ăsta. I-am spus că dacă într-adevăr vrea să le ajute, să vorbească la club. Nici ei nu știau ce să facă, erau într-o situație fără precedent. I-am spus că îi pun în legură cu președintele, vorbește cu el și așa mai departe. Ceea ce am și făcut. Ei au luat legătura, au vorbit”.

„El a fost alături de Sorina Tîrcă la ANAD în timpul audierilor. Mazilu s-a dus cu Sorina să o reprezente și ce a pățit? A luat pedeapsa maximă”

„Fetele au discutat între ele. Cele rămase acasă au discutat cu cele de la lot. Acestea din urmă le-ar fi spus că avocații lor le-au sfătuit să se autodenunțe. Unele fete au avut încredere în cele de la lot, unele nu au avut încredere. Nimeni nu știa ce e bine să facă, ce e bine și ce e rău. La un moment dat am discutat cu 1-2 fete, dar nu am fost martor la discuțiile între ele”.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

Publicitate

La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

Publicitate

În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

Publicitate

În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

Publicitate

Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

Publicitate

În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Publicitate

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

YouTube video

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

Publicitate

Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

„Au plecat de dimineață de la Sibiu…
Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
 Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
 Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
 Purtați echipament adecvat zonei de munte;
 Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
 Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

YouTube video

 

YouTube video

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>