Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi detalii din dosarul „Şpagă în spitalele Covid”. Doru Bertea, afaceristul care s-a sinucis în arest la domiciliu, făcuse 16 contracte într-o singură zi

Publicitate

Publicat

pe

Ies la iveală noi informații din dosarul lui Doru Bertea, omul de afrceri care s-a sinucis în arest, săptămâna trecută.

Publicitate

Potrivit unui document obținut de Realitatea PLUS, un spital a încheiat cu firma acestuia 16 contracte într-o singura zi. Procurorii DNA spun că unitatea medicală a cumpărat aparatură neconformă la prețuri mai mari decât cele reale.

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, care era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc s-a sinucis la începutul lunii mai. Doru Bertea se afla în arest la domiciliu, în municipiul Brașov.

Bertea era administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA.

Publicitate

Cercetările vizează achizițiile din spitalele COVID din Brașov și Harghita, iar printre inculpați sunt cei doi manageri ai unităților medicale, Ionescu Ramona Delia (Spitalul de Boli Infecțioase Brașov) și Lukacs Antal (manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc), ambii acuzați de abuz în serviciu.

Mirică Emanoil, ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, cercetat pentru trafic de influență, luare de mită, folosirea informațiior care nu sunt destinate publicității și compromiterea intereselor justiției.

În dosar este cercetat și Kadas-Iluna Andrei, consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu. Mai sunt cercetați consilierul local din Săcele, Popa Marius și Eniko Balint referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

DNA Brașov anchetează =atribuirea unor contracte supraevaluate. Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes