Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi avertizări de vreme rea, în jumătate de țară. Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de caniculă și furtuni

Publicat

pe

Vremea extremă continuă să creeze probleme în mare parte din țară. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, dar și de furtuni. Vom avea parte de temperaturi foarte ridicate, dar și de precipitații abundente, însoțite de tunete și fulgere, spun specialiștii ANM.

Publicitate

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până joi dimineață, la ora 10.00. În Banat, Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

De la ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de furtuni. În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

În vestul, sudul și estul țării vor fi în vigoare avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. În județele Dolj, Olt și Teleorman se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

Publicitate

Și pentru ziua de joi, 20 iulie, a fost emisă o avertizare cod galben de caniculă. Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și Olteniei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes