Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi avertizări de caniculă și furtuni au fost emise de meteorologi. Vizat de atenționări este și județul Brașov

Publicat

pe

Meteorologii au emis 4 coduri portocalii și galbene de caniculă și instabilitate atmosferică accentuată, ambele valabile pentru mare parte din țară. După căldura sufocantă din timpul zilei, specialiștii ANM spun că trebuie să ne așteptăm la episoade cu furtuni violente.

Publicitate

Prima atenționare cod galben de caniculă este valabilă până în această seară și vizează inclusiv județul Brașov. Valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Vestul țării se va afla sub incidența codului portocaliu de caniculă. Meteorologii spun că în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile maxime se vor apropia de recordurile absolute ale datei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade.

Dar veștile proaste nu se opresc aici. Un alt cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare la ora 12.00 și va fi valabil până mâine seară, la ora 20.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte și mâine treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Publicitate

Fenomenele meteo vor fi mai violente în județele unde se anunță cod portocaliu de furtuni. Local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes