Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi avertizări cod roșu, portocaliu și galben de vreme rea. Vizat de atenționările meteorologilor este și județul Brașov

Publicat

pe

Fenomenele meteo extreme vor pune stăpânire peste România și în zilele următoare. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis trei avertizări cod galben, portocaliu și roșu de vreme severă. Aceste atenționări vizează județele din jumătate de țară, inclusiv județul Brașov.

Prima avertizare cod galben a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până sâmbătă, 17 iunie, la ora 12.00. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Și avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă va fi în vigoare până mâine, la prânz. În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Cea mai gravă situație se va înregistra în județele aflate sub incidența codului roșu de averse torențiale și abundente. În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes