Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi avertizări cod galben și portocaliu de viscol, în județul Brașov. Ce alte zone sunt vizate de atenționările meteorologilor

Publicat

pe

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic, iar aceste atenționări vizează și județul Brașov.

Codul portocaliu a intrat în vigoare astăzi, la ora 11 și este valabil până miercuri dimineață, 22 februarie, la ora 2:00. La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20…25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

Alte două avertizări cod galben sunt în vigoare începând de astăzi. Pentru prima atenționare, meteorologii spun că la munte, la altitudini mai mari de 1500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Al doilea cod galben este valabil până luni, 20 februarie, la ora 20:00. Local în Transilvania și în vestul și sud-vestul Olteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în zona județelor Brașov și Covasna 75…85 km/h.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes