Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Vizat este și județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Vremea continuă să fie caldă în toată țara, iar meteorologii au actualizat avertizările cod galben și portocaliul. Două noi atenționări de caniculă și disconfort termic accentuat au intrat în vigoare astăzi și sunt valabile până mâine.

34 de județe, printre care și Brașovul, se află sub incidența unui cod galben de caniculă. În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Pentru 7 județe din România va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu, iar fenomenele vizate sunt val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat. În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes