Connect with us
Publicitate

Eveniment

Noi alerte de vreme severă în aproape toată țara. 5 avertizări cod galben și portocaliu au emis meteorologii pentru următoarele zile

Publicat

pe

Ne așteaptă zile cu fenomene meteo extreme în aproape toată țara. Pentru următoarele zile, meteorologii au emis nu mai puțin de cinci avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea care vizează aproape toate județele din România.

Prima atenționare cod galben a intrat în vigoare astăzi și este valabilă până diseară, la ora 23.00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Tot până diseară, dar la ora 21.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de averse torențiale. În județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Pentru zona Moldovei este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată până luni dimineață, la ora 6.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Publicitate

Tot de luni dimineață, de la ora 6.00 și până marți la ora 10.00 vor fi în vigoare alte două avertizări. Cea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată va afecta județele din Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes