Connect with us
Publicitate

Economic

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Varta. Compania va investi în România într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Firma mai are o fabrică la Braşov

Publicat

pe

Germanii producători de baterii de la Varta spun că au luat o decizie „către România”, în contextul unei întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, după ce anterior au apărut zvonuri că grupul vizează România ca locație pentru o investiție strategică într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice.

Publicitate

„Sper că suntem pe un drum foarte bun și am înțeles că decizia dumneavoastră este deja luată”, spune premierul Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu oficialii companiei Varta, potrivit unui videoclip publicat de Guvernul României.

„Decizia este spre România”, spune un oficial al companiei Varta.

Ulterior, videoclipul a fost șters, transmite economedia.ro.

Publicitate

Guvernul a transmis doar un comunicat scurt în acest sens:

„Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta. 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta.
Cu acest prilej, au fost prezentate planurile de dezvoltare ale companiei germane în România.
Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța acordată de Guvern investițiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum și la crearea de noi locuri de muncă.”

Reamintim că Economedia a scris anterior grupul german Varta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii pentru automobile, industriale și de consum, vizează România ca locație pentru o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, o investiție ce se va ridica la 1 miliard de euro.

Sursele Economedia.ro au indicat faptul că Varta ar urmări Aradul ca destinație pentru o fabrică nouă și caută teren de cel puțin un milion mp.

Publicitate

Anunțul inițial privind intențiile Varta a fost făcut pe Facebook, de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE, dar ulterior a fost șters.

„Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă. Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, scria Roxana Mînzatu, la începutul lunii martie.

La începutul lunii februarie și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că s-a întâlnit cu reprezentanţii VARTA cu care a vorbit despre o investiţie de sute de milioane de euro.

Producătorul german Varta Micro­battery deţine deja pe plan local o fabrică de baterii la Braşov. Compania a raportat în 2020 afaceri de 407 milioane de lei și un profit net de 19,25 milioane de lei, având un număr mediu de 447 de salariați.

Varta Microbattery a primit în 2019 un ajutor de stat de 25,3 milioane de lei pentru o investiţie de 50 de milioane de lei în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive.

Varta a anunțat la începutul anului 2021 că va lansa producția de baterii pentru mașini electrice. Până în prezent, compania germană a produs în principal baterii pentru electronice de uz casnic, dar este implicată de ceva timp în cercetarea pentru baterii pentru mașini electrice, scrie electrive.com.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes