Connect with us
Publicitate

Administrație

Nicolae Ciucă: „Există posibilitatea să susținem creșterea salariului minim și a pensiei din 2023”

Publicat

pe

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensia în 2023.

Publicitate

„Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023.

Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus joi că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% de anul viitor. El a afirmat din nou că e nevoie și de creșterea salariului minim la 3.000 de lei.

Publicitate

Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 de abţineri, o directivă privind salariile minime în UE, care prevede, printre altele, că țările trebuie să garanteze că salariile minime pe care le stabilesc permit lucrătorilor să aibă un trai decent, ținând seama de costul vieții și de nivelul general al salariilor. PSD a cerut, joi, după ședința Coaliției, ca mecanismul salariului minim european să fie aplicat în România de la 1 ianuarie 2023. Asta ar însemna o majorare a salariului minim la aproximativ 3.000 de lei brut.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes