Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nicolae Ciucă: „Cererile sindicatelor sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față”. Greva profesorilor continuă

Publicat

pe

În a doua zi de grevă generală, profesorii anunță că sunt hotărâți să continue această formă de protest și transmit că sunt dispuși chiar să iasă în stradă dacă nu se va găsi o soluție în ceea ce privește majorarea salarială.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat, la Antena 3 CNN, că profesorii sunt hotărâți să continue greva generală, fiind dispuși chiar să iasă în stradă dacă nu sunt chemați la negocieri.

„Din dorința de a dezamorsa acest conflict, noi am declarat foarte clar că suntem dispuși să reluăm negocierile în orice moment și la orice oră, însă domul premier transmite mesaje de la Palatul Victoria și atât. Profesorii sunt din ce în ce mai hotărâți să continue această formă de protest. Atât propunerea care vine din partea premierului, cât și ofertele pe care le-am primit le considerăm o dovadă foarte clară de jignire a acestei categorii. Se vor organiza, categoric, și proteste în stradă, atât în București, cât și în întreaga țară. Nemulțumirea a atins cote foarte mari, iar profesorii nu mai sunt dispuși să cedeze”, a declarat Nistor, pentru aceeași sursă.

În schimb, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în afară de propunerile făcute de Guvern sindicatelor din Educație și care ar fi fost deja transpuse în proiecte de acte normative, celelalte cereri ale sindicatelor „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față”.

Publicitate

Aceasta a explicat că România ar intra și mai adânc în deficit bugetar, iar asta ar duce la pierderea fondurilor europene. Ciucă nu a explicat coerent ce înseamnă impactul măsurilor și cum acordarea creșterilor salariale și finanțarea Educației ar duce la pierderea fondurilor europene, scrie edupedu.ro.

„Este foarte clar pentru noi toți că nu putem să vedem profesorii noștri în altă parte decât la catedră, iar pe copiii noștri, elevi sau studenți, în amfiteatre. Nu cred că în momentul de față este momentul prin care să putem să rezolvăm problemele blocând anul școlar. De aceea, mă angajez personal, am discutat și cu președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, astăzi vom continua dialogul, vom avea întâlniri cu asociația părinților, cu asociația elevilor și vom face în așa fel încât pe bază de dialog să rezolvăm problema făcând încă odată apel și la liderii de sindicat și la cadrele didactice să înțeleagă măsurile pe care noi le-am luat”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes