Connect with us
Publicitate

Economic

Nici pandemia nu-i oprește, afacerile brașovenilor de la Bilka Steel au crescut cu 20% în primele 9 luni ale anului. Investițiile din 2020 s-au ridicat la 5 milioane de euro

Publicat

pe

In primele nouă luni din 2020, Bilka Steel a înregistrat afaceri de 595 de milioane de lei (adica 122 de milioane de euro), după o creștere de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Publicitate

Producătorul de acoperișuri Bilka Steel din Brașov, deținut de omul de afaceri Horațiu Țepeș, a investit anul acesta 5 milioane de euro, parte dintr-un proiect investițional mai amplu, demarat anii trecuți. „Anul acesta am continuat, conform planului, investițiile pe care le aveam în derularea pentru dezvoltarea diviziei de produse pentru sectorul industrial, iar investițiile totale din 2020 s-au ridicat la 5 milioane de euro. Proiectul de dezvoltare se ridica în total la peste 25 de milioane de euro. Amânarea sau anularea investițiilor pe fondul pandemiei ar fi reprezentat o greșeală care ne-ar fi costat dezvoltarea viitoare”, spune Horațiu Țepeș.

În prezent, Bilka trimite acoperișuri la export în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Polonia, Slovacia, Austria, Irlanda și Ucraina. Pentru anul curent Horațiu Țepeș și-a propus creșterea cu 50% a vânzărilor în străinătate. Exporturile au avut o pondere de 10% din totalul veniturilor în 2019.

Investiții de 25 milioane de euro în perioada 2017 – 2020

Publicitate

După achiziția și integrarea platformei Romlag (o parte a Rulmentul Brașov) în fluxul de producție în 2014, în urma unei investiții de 10 mil. euro, compania a trecut la o nouă etapă de dezvoltare concentrată pe divizia industrială.

În 2017, Bilka a a achiziționat fosta platforma Hidromecanica 2 în suprafață 9.4 HA, într-o tranzacție estimată la 5.4 mil. euro.

Bilka Steel
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes