Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nevoie urgentă de sânge pentru un motociclist internat la Spitalul Judeţean Braşov. Are grupa 0

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 39 ani, originar din Sfântu Gheorghe, are nevoie urgentă de sânge – grupa 0. Tânărul a fost implicat vinerea trecută într-un accident rutier, în timp ce se afla pe motocicletă, iar în prezent se află internat la Spitalul Judeţean Braşov.

Publicitate

Din păcate, rezervele de sânge ale unităţii medicale sunt pe terminate, astfel că rudele bărbatului îi roagă pe cei care pot şi vor să facă o faptă bună, să doneze sânge în numele său.

„Fratele meu este din Sfântu Gheorghe, dar locuiește în Brașov. Vineri a avut un accident cu motocicleta și are nevoie de sânge – grupa O, iar cei de la spitalul din Brașov nu prea mai au. Îi rugăm pe cei binevoitori să meargă să doneze!”,-a transmis sora bărbatului pentru weradio.ro.

Donatorii se pot prezenta atât la Spitalul Judeţean din Braşov, dar şi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (str. Banki Donath nr. 15), în zilele lucrătoare, între orele 08:00-12:00.

Publicitate

Persoanele care au grupa sanguină 0 (zero), şi care doresc să-l ajute pe bărbat să se vindece, pot dona sânge cu menţiunea „pentru Marius Ionuţ Frăţilă”.

Pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au o greutate minimă de 55 kg şi o stare bună de sănătate (fără boli cronice și care nu au luat medicamente în ultimele două săptămâni).

Cu 48 de ore înainte de a dona sânge, participanților le este interzis să consume alcool, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare. De asemenea, în seara şi dimineaţa dinaintea donării, aceştia trebuie să mănânce bine (fără grăsimi) şi se hidrateze (apă, ceai, cafea, lapte).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes