Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Netflix va realiza primul serial despre viaţa lui Julio Iglesias. Artistul a debutat pe scena internaţională la Cerbul de Aur în Braşov, în 1969, cântând în limba română

Publicat

pe

Netflix a anunțat că a încheiat un acord cu Julio Iglesias pentru a realiza un serial despre viața celui mai de succes cântăreț de muzică latino din toate timpurile.

Publicitate

Proiectul va fi realizat cu participarea deplină a lui Iglesias, va fi prima dată când artistul în vârstă de 80 de ani a autorizat o producție de televiziune despre viața lui, promițând să „împărtășească totul despre viața și incredibila sa traiectorie muzicală”, potrivit unui comunicat de presă, citat de urban.ro.

Aflat în prezent în curs de dezvoltare, serialul va spune povestea modului în care Julio Iglesias a devenit primul artist non-englez care a pătruns pe piețele americană și asiatică și s-a transformat într-unul din cei mai mari cinci vânzători de discuri din istorie.

De-a lungul celor peste 55 de ani de carieră artistică, Julio Iglesias a înregistrat și a cântat în 12 limbi și a conectat fanii din întreaga lume, devenind primul artist spaniol cu acoperire universală ale cărui cântece au fost cântate pe toată planeta. Considerat cel mai celebrat solist din muzica spaniolă și latino-americană, albumele lui s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare iar concertele pe care le-a susținut au numărat o audiență de peste 60 de milioane de spectatori. În acest sens, deține mai multe recorduri mondiale omologate de Guinness.

Publicitate

„După numeroasele speculații, cărți și documentare în care nu am fost implicat, pentru prima dată am decis să spun adevărul despre viața mea unei companii universale precum Netflix. După multe deliberări, în cele din urmă, o scrisoare foarte emoționantă pe care mi-a trimis-o Bela Bajaria (director de conținut la Netflix) a fost suficientă pentru a mă convinge că Netflix este compania ideală pentru a dezvolta acest proiect. Mă simt recunoscător față de o mulțime de oameni din multe țări care m-au susținut și mi-au impulsionat viața.”, a declarat Iglesias despre noul proiect.

Diego Ávalos, vicepreședinte de departamentului de conținut la Netflix a adăugat că  „Julio Iglesias a avut încredere în noi pentru a-și spune povestea. Suntem foarte recunoscători pentru generozitatea sa. Știm cu toții că talentul și tenacitatea lui sunt unice în lume. Acum, vom avea ocazia să vedem dincolo de lumini, de pozele din reviste, de discurile de aur și să cunoaștem cu adevărat în profunzime o persoana excepțională care a însoțit și va însoți multe generații în fiecare colț al planetei.”

Înainte de a deveni cântăreț, Iglesias și-a dorit să devină fotbalist la Real Madrid însă un accident i-a pus capăt carierei sportive.

Iglesias s-a orientat apoi spre muzică, devenind în scurt timp unul dintre cei mai bine vânduți artiști din istoria muzicii. În cei 47  de ani de cariera, a primit 2.600 de discuri de aur și platină. A susținut peste 5.000 de concerte în 600 de orașe din întreaga lume.

A cântat în duete alături de artiști precum: Frank Sinatra, Stevie Wonder, Willie Nelson, Diana Ross, Dolly Parton, Art Gurfunkel, Paul Anka, Charles Aznavour, Sting, Plácido Domingo și The Beach Boys.

Publicitate

În 2013, la Beijing, a fost numit ”Primul și cel  mai popular artist internațional al tuturor timpurilor în China” iar în 2018, la Los Angeles, a primit trofeul Grammy pentru întreaga carieră.

Prima mare scenă pe care a cântat Julio Iglesias a fost la Festivalul Cerbul de Aur. De atunci a păstrat o legătură specială cu România și a revenit constant în tara noastră.

Iglesias a debutat în 1968 la Benidorm Song Festival cu melodia “La vida sigue igual” unde a câștigat marele trofeu și a obținut un contract cu Columbia Records. Înaintea lansării albumului de debut, Yo Canto, artistul a cântat pe scena Cerbului de Aur, la Brașov, în 1969, marcând prima lui apariție importantă la un festival internațional. Așa cum puteți asculta în înregistrarea din arhiva TVR de mai jos, Iglesias a cântat la vremea respectivă în limba română.

Ulterior, a revenit de numeroase ori în România, a susținut peste 15 concerte în țara noastră, cel mai recent a fost la Sala Palatului din București în 2016, alături de fiul lui Julio Iglesias Jr.

Despre amintirile pe care le-a creat de-a lungul timpului în România, Iglesias a declarat, potrivit ziarului Adevărul: „În 2007, spre exemplu, îmi amintesc că am stat cam două săptămâni, pentru că am avut cinci concerte. Aveți o țară superbă. Mi-a plăcut mult Clujul, mi-au plăcut și Sibiul, și zona muntoasă din jurul său. Îmi amintesc că am fost să mâncam păstrăvi și să facem plajă la o pensiune turistică foarte frumoasă, din lemn, la poalele muntelui. La Timișoara, spre exemplu, am fost cazați într-o vilă cu piscină. Mie îmi place mult să înot. într-o zi, niște paparazzi mi-au făcut o poză și s-a nimerit ca în acel moment să fie în piscină și una din asistentele mele. A doua zi, ne-am amuzat teribil când am citit că Julio Iglesias, abia aterizat la Timișoara, are deja o prietenă româncă. Româncele sunt foarte frumoase, dar eu sunt căsătorit. Apoi îmi amintesc că, la Iași, a plouat cu găleata în timpul concertului, pe stadion. N-am mai văzut așa o ploaie. Publicul a fost extraordinar, în ciuda vremii.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes