Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nereguli pe bandă rulantă descoperite de polițiștii locali din Brașov. Aproape jumătate dintre firmele controlate anul trecut nu aveau autorizație de funcționare

Publicat

pe

În cursul anului 2023, conform informațiilor transmise de Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale, polițiștii locali din cadrul amintitei structuri a Poliției Locale Brașov au desfășurat acțiuni de control ce au vizat deținerea autorizației de funcționare, la 380 de agenți economici care desfășurau activități comerciale în Municipiul Brașov.

Publicitate

Dintre cei verificați, 162 de agenți economici nu dețineau autorizație de funcționare, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 75.174 lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării, în conformitate cu prevederile O.G. nr.99/2000 (R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Dintre cei 162 de agenți economici sancționați contravențional, 60 au obținut acord/autorizație de funcționare, iar 47 au contestat procesele-verbale de constatare a contravenției, dosarele aflându-se pe rolul instanței de judecată. Alți 9 agenți economici au închis punctele de lucru, iar 7 procese-verbale de constatare a contravenției, ce au fost încheiate în luna decembrie 2023, nu au fost comunicate până la această dată.

În cazul a 39 de agenți economici care, ulterior suspendării activității comerciale conform măsurilor dispuse de polițiștii locali, au desfășurat exercițiu comercial, a fost continuată procedura prevăzută de actul normativ incident. Până în acest moment, procedura a fost finalizată pentru 9 agenți economici, suma dispusă pentru confiscare pentru a fi făcută venit la bugetul de stat fiind de 1.034.988,54 lei.

Publicitate

Reprezentanții Poliției Locale Brașov le reamintesc agenților economici că deținerea autorizației/acordului de funcționare pentru a desfășura exerciții comerciale reprezintă o obligație prevăzută de O.G. nr.99/2000 (R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, lipsa acestui document fiind sancționată cu amendă și cu suspendarea activității până la data autorizării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes