Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nereguli grave găsite la firmele de pompe funebre din Braşov. Doar 5 din 20 de agenţi economici avea autorizaţie de funcţionare. 11 firme au fost închise

Publicat

pe

În perioada 16-25 August 2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au desfășurat ample acțiuni de control, axate pe respectarea prevederilor OG nr. 99/2000*R privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, în rândul persoanelor fizice și juridice ce activează în domeniul serviciilor funerare. Rezultatele verificărilor au arătat o situație alarmantă: doar 5 din cele 20 de agenți economici verificați dețineau acord sau autorizație de funcționare emisă de Primăria Municipiului Brașov.

Publicitate

Echipele de control au investigat activitatea agenților economici din acest sector, punând sub lupă modul în care se respectă legislația în ceea ce privește comercializarea produselor și serviciilor funerare. Din păcate, concluziile au scos la iveală o încălcare a cerințelor legale în cazul majorității agenților economici verificați.

Astfel, din totalul de 20 de agenți economici controlați, doar 5 dintre aceștia au putut prezenta documentele legale care atestă deținerea unei autorizații de funcționare emisă de către Primăria Municipiului Brașov. În cazul a 4 agenți economici, activitatea desfășurată nu necesită autorizare conform legislației în vigoare.

Pentru cei 11 agenți economici care au fost depistați fără acordul sau autorizația de funcționare corespunzătoare, s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei fiecare. Mai mult decât atât, ca măsură complementară, autoritățile au decis suspendarea activității acestor agenți economici până la data în care vor obține autorizația necesară pentru desfășurarea serviciilor funerare.

Publicitate

„Le reamintim agenților economici faptul că, ulterior înregistrării la Oficiul Registrului Comerțului și obținerii certificatului de înregistrare conținând codul unic de înregistrare sau, după caz, la data eliberării certificatului de înscriere de mențiuni sau înainte de începerea unei activități care necesită autorizare, aceștia au obligația de a solicita și obține autorizația/acordul de funcționare.”, a transmis Poliţia Locală Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes