Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nereguli grave găsite de inspectorii sanitar veterinari la un fast food. Mizerie şi multe produse fără date de identificare. Unitatea a fost închisă

Publicat

pe

În cea de-a doua etapă a controalelor tematice desfășurate de Directia Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brasov în perioada 27 – 30 decembrie 2022, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au realizat 310 controale (72 controale în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, supermarketuri- hipermarketuri, pensiuni, restaurante, unităţi de tip fast food şi 238 controale în trafic la mijloace de transport produse alimentare / animale vii în contextul prevenirii şi răspândirii Pestei Porcine Africane),  în urma cărora au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 101.600 de lei.

Totodată, a fost emisă o ordonanța de suspendare a activității pentru o unitate de tip fast food datorită nerespectării condiţiilor de igienă din unitate şi a deficientelor structurale.

Principalele neconformităţi identificate au fost:

 • depozitare, manipulare și igienizare necorespunzătoare;
 • întreţinere necorespunzătoare a spaţiilor, utilajelor și a ustensilelor din dotare;
 • comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură;
 • lipsă program autocontrol;
 • lipsa unor elemente de identificare pe eticheta produsului, rampa de recepţie este neigienizată, zone de paviment deteriorate;
 • expunerea spre comercializare a unor cantități mari de produse, răcirea acestora neefectuându-se uniform;
 • comercializarea produselor alimentare în spațiu neaprobat sanitar veterinar;
 • produse finite fără date de identificare în vederea trasabilității;
 • depășirea obiectului de activitate înregistrat sanitar veterinar;
 • modificări organoleptice la produsele depozitate în congelator.entificate.

În Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente şi Furaje– în urma alertelor declanşate pentru produse neconforme au fost distruse 9.300 kg fructe, origine ţară tertă datorită depăşirii limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

Publicitate

În Sistemul de Asistenţă şi Cooperare Administrativă – depăşirea limitei admise de reziduuri de pesticide în  produsul lămâi şi pere origine Turcia.

DSVSA Braşov continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor .

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

 1. Apostolescu Cezar

  31 decembrie, 2022 at 8:12 am

  Ăsta e știre ? Cu ce ne ajuta ? CARE fastfood ? Nu are nume ? Supermarket-urile (Lidl -Saturn) in care colcăie mizeria și indolenta angajaților când va fi controlat ?

 2. Vasile

  31 decembrie, 2022 at 9:46 am

  NUME???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes