Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Nereguli grave găsite de Garda de Mediu Braşov în urma unor controale. Gunoi depozitat necorespunzător: „S-a depășit stocarea, atât cât e ea autorizată”. Comisarii au aplicat amenzi de 1,3 milioane de lei şi au închis 4 firme

Publicat

pe

Echipe mixte de comisari din cadrul Garda Naţională de Mediu Comisariatul General, şi Comisariatele Judeţene din Sibiu, Argeş şi CJ Braşov au efectuat controale la operatorii economici de pe raza judetului Brasov, fiind verificaţi colectori de deşeuri municipale, staţii de transfer/staţii de sortare, centre de colectare deşeuri feroase, neferoase, operatori care desfăsoară activităti dezmembrări auto, staţii de betoane şi mixturi asfaltice, ferme de animale, UAT-uri, amplasamente cu depozitări necontrolate de deşeuri, exploatări agregate minerale, şi dezvoltatori imobiliari.

Publicitate

Principalele neconformităţi constatate au fost: poluarea atmosferica, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor generate, nerespectarea condiţiilor din actele de reglementare, lipsa actelor de reglementare şi poluarea apei.

Un amplu control a avut loc la Prejmer, acolo unde o firmă care colectează deşeuri are depozitul de sortare. În urma neregulilor găsite, comisarii au sancţionat operatorul cu o amendă şi a dat un termen de 60 de zile pentru a fi remediate problemele..

„Am efectuat 37 de controale s-au aplicat 35 de sancțiuni cu valoare aproximativ 1,3 milioane de lei… Am probleme neconformități pa parte de gestiunea deșeurilor. S-a aplicat o sancțiune pentru nerespectarea autorizației de mediu pentru că s-au acumulat foarte multe deșeuri, s-a depășit stocarea, atât cât e ea autorizată, şi atunci când s-a aplicat această sancțiune și propunerea de suspendare a actului de reglementare și implicit a activității, dacă nu e conformează în 60 de zile.”, a transmis Valentin Neagoe, comisariatul general Garda Naţională de Mediu

Publicitate

În data de 1 iulie comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Romane şi reprezntanti ai Poliţiei Naţionale operatorii economici de pe raza judeţului Braşov care desfăşoară activităţi de dezmembrări auto.

Bilantul acţiunii de control operativ din perioada 28.06.2021 – 01.07.2021:

S-au efectuat 37 controale efectuate şi s-au dat 35 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzolor aplicate este de 1.242.000 de lei. Pentru 4 firme s-a sistat activitatea şi totodată au fost făcute două propuneri către Agenţia de Pprotecţie a Mediului Braşov în vederea suspendării activităţii.

La controale au acţionat 8 echipe , în total 17 comisari.

Prin notele de constatare încheiate de comisarii Garda Naţională de Mediu au fost impuse măsuri de conformare cu termene de realizare.

Publicitate
gunoi prejmer

gunoi prejmer

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes