Connect with us
Publicitate

Economic

NEPI Rockastle a început demersurile pentru construcția unui ansamblu rezidențial lângă strip-mall-ul de pe Calea București

Avatar

Publicat

pe

După ce la începutul anului fondul de investiții sud-african NEPI și-a manifestat intenția de a construi clădiri rezidențiale în mai multe orașe mari din România, primele semne de activitate încep să apară la Brașov.

În acest sens sud-africanii au început demersurile pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe Calea București 103, lângă strip-mall-ul pe care îl dețin în aceeași locația. Deschis în 2012, strip-mall-ul are aproximativ 5.000 metri pătrați, printre chiriași se numără nume cunoscute în retailul românesc: C&A, Deichmann, New Yorker, Takko, Flanco sau dm.

Puțină lume cunoaște dar în documentele oficiale strip-mall-ul de pe Calea București (de lângă Carrefour) se numește „Brașov Shopping City SRL”, amintind de ce urma să fie „cel mai mare mall regional”. Anunțat de NEPI în 2012 ca un proiect grandios de zeci de milioane de euro ce integra și zona comercială Carrefour, „Brașov Shopping City” nu a mai văzut lumina zilei iar intre timp în Brașov au apărut alte două mall-uri, în Tractorul și Centrul Civic.

Publicitate

Rămași cu un teren de câteva mii de metri pătrați neutilizat într-o zonă bună, sud-africanii aleg să îl valorifice. În acest context au obținut de la Primăria Brașov certificatul de urbanism cu numărul 342 din 22 Februarie 2021, act necesar pentru obținerea autorizației de construire a unui ansamblu rezidențial cu parcări, spații verzi, alei dar și a unui post trafo pentru alimentarea cu energie electrică.

Momentul intrării dezvoltatorului sud-african pe sectorul rezidențial coincide cu o perioadă de incertitudine în privința extinderii pe sectorul de retail al pieței imobiliare, pe care investitorul îl domină în România.

Publicitate

„Începând din acest an, NEPI Rockcastle are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidențiale în zonele adiacente unora dintre centrele comerciale pe care acesta le are în portofoliul său din România. Orașele vizate, în prima fază, pentru aceste proiecte sunt București, Timișoara, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare. În București, luăm în considerare dezvoltarea a două proiecte rezidențiale de amploare: primul va fi amplasat în imediata apropiere a Vulcan Value Centre, iar celălalt, lângă Mega Mall. Ansamblurile rezidențiale vor fi semnificative ca dimensiune, cuprinzând mai bine de 250 de apartamente fiecare (de la studiouri până la apartamente cu 3 sau 4 camere, precum și unități de tip duplex). Suntem lideri pe zona de retail imobiliar, iar acest statut ne oferă pârghiile necesare dezvoltării unor noi proiecte de calitate și utile pentru modernizarea spațiului urban“, a declarat, pentru Profit.ro, Iulian Rusu, Head of Residential în cadrul NEPI Rockcastle.

 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>