Connect with us
Publicitate

Social

Nelu Tătaru: „Pandemia nu s-a încheiat, starea de alertă ar putea fi prelungită”

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă la Palatul Victoria prin care a îndemnat încă o data populaţia să respecte normele de distanţare fizică şi să poarte în continuare masca în spaţiile închise pentru că „pandemia nu s-a încheiat”.

Publicitate

Mai mult, acesta a precizat că, „dacă situaţia o va impune, starea de alertă va fi prelungită”. Totuşi, Nelu Tătaru a spus că în momentul de faţă  „nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri”. El a precizat că măsurile de relaxare de la 1 iulie nu au mai fost implementate, din cauza creșterii numărului de cazuri, exemplificând în acest sens cu cifre: „în urmă cu trei săptămâni rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6-0,7, iar acum a ajuns la 1,4”. Tătaru a mai spus că „măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut”.

Chestionat asupra momentului când vor fi redeschise restaurantele, Ministrul Sănătăţii a spus: „suntem la trei săptămâni de creştere constantă a numărului de cazuri. Evaluam fiecare creștere a fiecărei zilei, în măsura în care situaţia ne va permite, vom lua în calcul inclusiv redeschiderea restaurantelor”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes