Connect with us
Publicitate

Social

Navalnîi a postat pe Instagram o fotografie cu el înconjurat de familie: ”Am putut să respir singur o zi întreagă”

Publicat

pe

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a postat marţi pe Instagram o fotografie din spitalul din Berlin unde este tratat în urma unei presupuse otrăviri în Rusia luna trecută, relatează Reuters şi AFP.

Publicitate

În fotografie, Navalnîi apare stând în pat şi înconjurat de familie, iar mesajul său este că acum poate respira fără asistenţă.

„Bună. Sunt Navalnîi. Îmi este dor de voi”, a scris în el în postarea care însoţeşte fotografia distribuită pe Instagram.

„Încă nu prea pot să fac nimic, dar ieri (luni – n.r.) am putut să respir singur toată ziua”, a subliniat el.

Publicitate

Între timp, şeful serviciului extern de informaţii al Rusiei, Serghei Narîşkin, a spus marţi că Moscova nu are niciun stoc de Noviciok, tipul de agent neurotoxic despre care Germania spune că a fost folosit pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, adăugând că are „întrebări” de adresat Berlinului.

Stocurile „au fost distruse în acord cu protocolul şi reglementările Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice” (OIAC), a spus Narîşkin, citat de agenţiile ruse de presă, precizând că a spune contrariul reprezintă o „dezinformare”.

Narîşkin a mai dat asigurări că, „atunci că Aleksei Navalnîi a părăsit teritoriul rus, el nu avea nicio substanţă toxică în corp”, adăugând că Rusia are, „în această privinţă, numeroase întrebări pentru partea germană”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus la rândul său că Moscova nu înţelege de ce nu a primit datele despre sănătatea opozantului pe care le-a cerut Berlinului.

Navalnîi, un critic neobosit al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Publicitate

Teste de laborator realizate separat în Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, creat de sovietici în anii ’70. Liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare. AGERPRES

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes