Connect with us
Publicitate

Fapt divers

N-au găsit tunelurile secrete din munții Bucegi și s-au ales cu o sancțiune drastică. CNA a decis să întrerupă emisia televiziunii Nașul TV pentru 10 minute

Publicat

pe

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul Naşul TV pentru că a difuzat imagini cu presupusele tuneluri din Munţii Bucegi. Postul a avut răgaz două săptămâni să vină cu dovezi, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile au trecut la sancțiuni. În urma discuţiilor de la ultima ședinţă, CNA a hotărât întreruperea programului Naşul TV timp de 10 minute.

În urmă cu două săptămâni, CNA a ironizat într-o postare pe Facebook, conspirațiile despre tunelurile secrete din munții Bucegi, prezentate într-o emisiune de la postul Nașul TV, difuzată pe 5 mai. Membrii forului spun că după vizionarea emisiunii respective moderatoarea Gabriela Calițescu nu a prezentat dovezi independente care să susțină informațiile transmise publicului.

Așa că membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis să amâne două săptămâni analiza emisiunii, pentru ca echipa de jurnaliști de la Nașul TV să verifice la fața locului dacă există într-adevăr tuneluri și construcții secrete în munții Bucegi.

Iată mesajul postat de CNA pe pagina oficială de Facebook, în urmă cu două săptămâni:

Publicitate

„În ședința de miercuri, 23 august, CNA a vizionat emisiunea „Să vorbim despre tine” difuzată pe postul Nașul TV în 05.05.2023.

În emisiune, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România.

Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente.

De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri.

Moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Caliţescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis.

Consiliul a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la Nașul TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora.

În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes