Connect with us
Publicitate

Fapt divers

„Muzică și culoare pentru copiii cu autism”, proiectul brașovean care aduce „o pată de culoare” în programa de recuperare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist

Publicat

pe

Proiectul „Culoare pentru copii cu autism”, inițiat de Asociația Atipic Brașov susține îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitatea socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist.

„Muzică și culoare pentru copii cu autism” este proiectul declarat câștigător și finanțat în cadrul programului MOL – Program pentru sănătatea copiilor, prin Fundaţia pentru Comunitate.
În perioada martie – august 2021 organizația se va implică activ în recuperarea beneficiarilor asociației prin intermediul noului proiect care a debutat în 15 martie 2021, și se desfășoară pe o perioadă de cinci luni de zile, cu titlu gratuit.

Beneficiarii cursurilor terapeutice din cadrul proiectului sunt copiii și adulții cu autism și alte afecțiuni conexe, cu imposibilități materiale de susținere a unor programe de terapii compensatorii (cum ar fi meloterapie, artterapie, arte combinate), iar scopul proiectului constă în reabilitarea psiho-socială prin introducerea unor activități terapeutice din sfera muzicii și artelor.

Programul este coordonat de către specialiști în domeniu: meloterapeut, terapeut prin arte combinate și psihoterapeut, logoped, kinetoterapeut. Împreună, aceștia vor aplică metode și exerciții special realizate pentru susținerea acestui proiect.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes