Connect with us
Publicitate

Cultural

Muzica medievală va răsuna pe străzile din centrul Braşovului, la „Corona Old Music”

Publicat

pe

Publicitate

Braşovul va fi cu adevărat un oraş medieval în weekend, la Festivalul „Corona Old Music”. Pe lângă muzica din secolele XIII-XVII-lea, muzica lăutărească din Ţara Românească din secolele XVIII – XIX se va auzi şi ea la sărbătoare.

Muzica medievală, în special cea din secolele al XIII-lea – al XVII-lea, va fi prezentă în acest weekend la Braşov, la Festivalul de Muzică Veche „Corona Old Music”. Centrul Cultural Reduta, Urbaniada şi Tam tam şi-au dorit un asemenea eveniment în peisajul cultural braşovean, unul cum nu se poate mai potrivit pentru un oraş cu puternică tentă medievală. Prima ediţie are doi invitaţi apreciaţi de public.

„La această primă ediţie îi avem ca invitaţi pe Cimpoierii din Transilvania, o formaţie de renume naţional şi european, fiind de curând participanţi la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică medievală din Europa, care a avut loc în Finlanda şi pe cel mai cunoscut interpret actual al muzicii lăutăreşti din ţară, ultimul cobzar, cum se autointitulează, Simion Bogdan Mihai”, a dezvăluit directorul Centrului Cultural Reduta, Mihai Văluşescu.

Evenimentele se vor desfăşura atât la un mall din oraş, cât şi în Centrul Istoric al Braşovului. „Sâmbătă, 14 august, la Coresi Shopping Resort, la ora 17:00, avem concert cu Cimpoierii din Transilvania. În aceeaşi seară, la ora 21:00 pe Aleea Tiberiu Brediceanu, sub Tâmpa, în cadrul festivalului Urbaniada, îi vom avea pe Simion Bogdan Mihai şi lăutarii de mătase, iar duminică, 15 august, în ziua de Sfântă Mărie, vom fi împreună cu Cimpoierii din Transilvania la ora 15:00, pe strada Republicii, în zona hotelului Corona, unde vom organiza un flash mob, iar, după aceea, la ora 16:00, un concert cu ei în Piaţa Sfatului”, a mai precizat Adrian Văluşescu.

Publicitate

Muzica veche va fi interpretată pe instrumente de epocă, respectiv copiilor lor moderne în manieră istorică şi va constitui un prilej unic de animare şi încântare pentru publicul larg, anunţă adevarul.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes