Connect with us
Publicitate

Cultural

Muzica lui Mozart se va auzi pe scena Filarmonicii din Brașov. Ce program a fost pregătit pentru spectatori la penultimul concert din această stagiune

Publicat

pe

Filarmonica Brașov se apropie cu pași repezi de finalul celei de-a 145-a stagiuni. Penultimul concert simfonic din această stagiune va avea loc joi, pe 8 iunie, de la ora 19 la Sala Patria. În cadrul concertului, dirijorul Barnaby Palmer, Horia Mihail și orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov vor interpreta un program compus exclusiv din piese de Wolfgang Amadeus Mozart.

Brașovenii și turiștii din oraș vor putea asculta trei compoziții de referință scrise de unul dintre cei mai celebri compozitori ai tuturor timpurilor, și anume: Uvertura la Nunta lui Figaro, Concertul pentru pian și orchestră nr. 20 în re minor și Simfonia Nr. 36 – Linzer Sinfonie.

Dacă solistul concertului, Horia Mihail, este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe scena muzicii clasice românești, dirijorul concertului este un nume mai puțin cunoscut, dar care are o carte de vizită remarcabilă.

Dirijorul concertului, Barnaby Palmer provine dintr-o familie de muzicieni și artiști renumiți. Născut în Hong Kong, s-a mutat în Statele Unite la vârsta de 5 ani pentru a urma studii muzicale. Barnaby a studiat dirijatul cu Alan Gilbert, fostul director muzical al New York Philharmonic, Rossen Milanov,dirijor asociat al Orchestrei din Philadelphia; regretatul Michael Morgan, fostul director muzical al Orchestrei Simfonice din Oakland, al Festivalului de Operă și al Filarmonica din Sacramento; și, de asemenea, cu regretatul Larry Rachleff, fost director muzical al Filarmonicii din Rhode Island și al Orchestrei Simfonice din San Antonio.

Publicitate

După absolvirea studiilor universitare, Barnaby a devenit mai întâi director muzical și apoi director artistic al San Francisco Lyric Opera din San Francisco, o poziție pe care a deținut-o timp de un deceniu. După ce a fost aclamat de critică atât ca dirijor de orchestră, cât și de operă, Barnaby și-a făcut debutul în China cu Filarmonica din Hong Kong. După acest debut, a fost numit director muzical al Orchestrei Simfonice din Sichuan și a prezentat în premieră numeroase lucrări cu această organizație. În ultimii ani, a condus numeroase orchestre din toată lumea, inclusiv în Spania, China și Ungaria. În vara anului 2023 Barnaby își va face debutul la Chicago Summer Opera dirijând opera „The Turn of the Screw” de Benjamin Britten.

După concertul din 8 iunie, Filarmonica Brașov a mai pregătit două concerte cu care va închide stagiunea cu numărul 145. Acestea vor fi conduse de dirijorul Andrei Tudor și îi vor avea ca soliști pe Monica Anghel și tenorii Florin Estefan, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan, Hector Mendoza, care vor interpreta în formulă simfonică mai multe piese celebre din repertoriul de muzică ușoară românească. În program sunt piese precum “Spune-mi”, “Dau viața mea pentru o iubire”, “Copacul”, “Oameni”, “Lalele” și multe altele.

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe bilet.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes