Connect with us
Publicitate

Cultural

Muzeul interactiv din Piatra Craiului. Ce puteţi vedea la Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului de la Zărneşti

Publicat

pe

Una dintre cele mai noi atracții turistice ale județului Brașov este Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului, de la Zărneşti.

Construit și utilat cu ajutorul unui proiect finanțat din fonduri europene, centrul este cel mai mare de acest fel, din țară, dar și cel mai modern, fiind dotat cu tehnologie de ultimă generație, astfel încât să li se poată explica vizitatorilor de toate vârstele ce pot vedea în rezervațiea naturală, transmite antena3.ro.

Publicitate

Copiii sunt cu adevărat încântați de vizitele la acest centru unde pot învăța jucându-se. De la fenomenele carstice, până la interacțiunea cu fauna și flora din parcul natural, totul este reprodus aici prin machete care oferă detalii despre parc.

Principala atracție este lada cu nisip – un dispozitiv care-i ajută pe copii să înțeleagă semnificația culorilor de pe hărți, cu ajutorul unui aparat care colorează nisipul, îm funcție de nivelul la care se ridică acesta, în timp ce este mutat dintr-o parte în alta.

Tot aici, cu ajutorul dispozitivelor touch screen, vizitatorii pot vedea peisaje din Piatra Craiului şi pot afla toate informaţiile necesare despre flora şi animalele sălbatice care trăiesc aici, dar şi despre rocile care alcătuiesc masivul. Pot face de asemenea un tur virtual al traseelor turistice. Totul cu o simplă mişcare a mâinii.

Publicitate

În centrul de vizitare a fost amenajată şi o stână artificială, ca vizitatorii să vadă cum arată pe interior, dar şi o peşteră artificială unde sunt lilieci şi alte insecte care trăiesc în acest mediu. Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului din Zărnești, deschis în anul 2016, a fost conceput ca un muzeu interactiv unde atât copiii, cât și adulții să poată învăța câte ceva despre această rezervație  naturală care este una dintre cele mai spectaculoase din țară.

Muzeul este în clădirea administrației Parcului Național, la aproximativ 1 km de Zărnești, pe drumul ce duce către Plaiul Foii. Și construcția este spectaculoasă, pe lângă arhitectura bazată pe lemn, clădirea având multe elemente „verzi” și „inteligente”. În afara sezonului de vară Centrul se poate vizita doar de marți până joi, între orele 10.00-16.00, iar vinerea între 10.00 și 14.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes